EuroBasket: Srbija bez problema, pobjedu upisale i Slovenija i Turska

Danas se igrao četvrti dan EuroBasket! Srbija je upisala treću pobjedu na ovom EuroBasketu, do sada su pobjedili Španjolsku, Njemačku i danas Island. U reprezentaciji Srbije najefikasniji je bio Nemanja Nedovic sa 15 poena, a Raduljica je dodao 13. U reprezentaciji Islanda najviše je postigao Logi Gunnarsson 18 poena. Konačni rezultat je glasio 93:64 u korist Srbije. Srbija sutra igra protiv reprezentacije Turske od 14:30 časova, dok Island igra protiv Španjolske od 21-00 čas.

EuroBasket

Slovenija je danas bez problema savladala Holandiju rezultatom 81-74! U Sloveniji je najefikasniji bio Klemen Prepelic sa 16 poena, a Zoran Dragič i Jaka Blažić su dodali po 13. Za Holanđane najviše ja postigao Charlon Kloof 25 poena, a pratio ga je
Worthy De Jong sa 19 poena. Slovenija sutra igra protiv Grčke, a Holandija protiv Hrvatske!

EuroBasket

Turska je malo i iznenadila pobjedom nad Njemačkom, ali moramo priznati da su ih Turci razbijali čitavu utakmicu. Nevjerovatan podatak je da je Turksa prvu četvrtinu dobila 20 razlike. Meč je na kraju završio 80:75 u korist Turske. Reprezentacija Turske je zaista fino raspodijelila poene igrača. Cedi Osman je postigao najviše. On je postigao 17 poena, Semih Erden 16, a Ersan Ilyasova i Ali Muhammed su dodali po 15.

EuroBasket

Play Casino
Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)