NaslovnicaVijestiEuropske nogometne lige: Nova Liga prvaka je neprihvatljiva!

Europske nogometne lige: Nova Liga prvaka je neprihvatljiva!

Udruženje europskih nogometnih liga (EPFL) saopštilo je da se protivi reformi Lige prvaka pošto će biti štetna za male klubove i pozvalo je budućeg predsjednika Europske nogometne unije (UEFA) razmotriti promjene usvojene prošlog mjeseca.

EPFL

“Ova odluka će biti štetna po domaća natjecanja i dovešće do veliko financijskog i sportskog jaza između najvećih klubova Europe i svih ostalih”, navodi se u saopštenju EPFL

U saopštenju objavljenom po završetku sastanka direktora, EPFL je optužilo UEFA provoditi promjene bez potpore europskih domaćih liga.

UEFA je prošlog mjeseca odlučila osigurati garanotvana mjesta u grupnoj fazi Lige prvaka za četiri najjače europske lige, španjolsku, njemačku, englesku i talijansku. Prema odluci, te lige će od sezone 2018-2019. imati po četiri zagarantovana mjesta u grupnoj fazi.

Također, UEFA je obećala i da će godišnje nagrade za sve sudionike grupne faze Lige prvaka od 1,32 milijarde eura, biti značajno uvećane u tri sezone počevši od 2018-2019.

Od ostalih promjena, osvajač Lige Europa će se od 2018. godine izravno plasirati u grupnu fazu Lige prvaka. Prema trenutnom sustavu, osvajač Lige Europa ide u baraž za najelitnije europsko natjecanje.

KLADI SE
“Europske lige smatraju da je neprihvatljiv način na koji je UEFA provela ovaj proces. Neprihvatljiv za organizaciju koja tvrdi da je upravljačko tijelo nogometa u Europi. Glavna promjena u europskom nogometu saopštena je bez podrške i konsenzusa organizatora domaćih nogometnih liga u Europi. Ova odluka će biti štetna po domaća natjecanja i dovešće do veliko financijskog i sportskog jaza između najvećih klubova Europe i svih ostalih”, navodi se u saopštenju EPFL.

EPFL je optužilo UEFA za kršenje Memoranduma o razumijevanju dvije organizacije i zaprijetilo da će dozvoliti europskim ligama da same organiziraju svoje utakmice “prema svom nahođenju, uključujući i istim danima, na istim mjestima iu istim terminima u kojima se održavaju klupska natjecanja pod okriljem UEFA”.

Izbor za predsjednika UEFA održaće se naredne nedjelje u Ateni, a kandidirali su se potpredsjednik te organizacije Michael Van Praag i predsjednik Nogometnog saveza Slovenije Aleksandar Čeferin.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!