NaslovnicaVijestiEverton započeo pregovore sa Arsenalom oko transfera zvijezde

Everton započeo pregovore sa Arsenalom oko transfera zvijezde

Everton je započeo pregovore sa Arsenalom oko mogućeg transfera Thea Walcotta, potvrdio je trener ‘Karamela’ Sam Allardyce.

Everton dovodi Thea Walcotta

28-godišnji engleski reprezetativac ima ugovor sa ‘Topnicima’ do 2019. godine, ali je ove sezone skupio samo 15 nastupa u svim takmičenjima, a još uvijek nije započeo utakmicu od prve minute u Premier ligi.

“Mislim da ste svi upoznati s našim interesom za Thea Walcotta”, rekao je Allardyce, te nastavio: “Ukoliko bude moguće ostvariti taj transfer, bio bih oduševljen.”

“Očito je da trenutno postoje pregovori između klubova i ukoliko postignu dogovor, on će biti sjajno pojačanje za napadački dio tima zbog dva ili tri razloga. Prije svega, zbog brzine, zatim mogućnosti postizanja golova, iskustva, kao i asistencija koje upućuje sa krilnih pozicija. Trenutno je neizvjesno, te ne znamo što će se dogoditi, ali pregovori su u toku. Mislim da ne postoji nikakva šansa da dođe na posudbu, tako da se nadamo kako ćemo uspjeti otkupiti njegov ugovor.”

Na pitanje novinara da komentariše izjavu Allardycea, trener Arsenala Arsene Wenger je rekao: “Ne mogu vam reći ništa više. Sam Allardyce je to izjavio, ali Theo Walcott je još uvijek ovdje.”

Arsenal je već u ovom prelaznom roku ostao bez Francisa Coquelina, koji je otišao u Valenciju za 14 miliona eura zbog male minutaže koju je dobijao u londonskom klubu, a francuski stručnjak priznaje kako bi isto to mogao uraditi i Walcott.

[su_premierleague]

On je povodom toga rekao: “Vidjet ćemo. Imamo dobar odnos sa Theom i ne želim da bude frustriran ili da izgubi priliku da ode na Svjetsko prvenstvo. Theo je zadnji put na Svjetskom prvenstvu igrao 2006. godine u Njemačkoj, a sada smo u 2018. godini. Od 2006. nije igrao zbog raznih razloga, tako da je to vrlo osjetljiva tema.

Theo Walcott je u Arsenal stigao početkom 2006. godine iz Southamptona za oko deset miliona eura, te je od tada postao legenda kluba sa 395 nastupa i 108 postignutih golova u svim takmičenjima. Ipak, u dosadašnjem dijelu sezone skupio je tek pet nastupa u Premier ligi, a za njegove usluge interes je pokazivao i njegov bivši klub.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!