NaslovnicaVijestiEvo kako je Antonio Conte reagovao na provokaciju Josea Mourinha

Evo kako je Antonio Conte reagovao na provokaciju Josea Mourinha

Trener Chelseaja Antonio Conte odgovorio je bivšem treneru Plavaca i trenutnom treneru Manchester Uniteda Joseu Mourinhu na prokaciju.

Antonio Conte reagovao na provokaciju Josea Mourinha

Naime, Mourinho je izjavio kako se on ne žali na povrede igrača, za razliku od nekih koji plaču kad im je neki igrač povrijeđen, sugerirajući upravo na Contea i njegove probleme sa povredama.

U izjavi nakon utakmice protiv Rome, koja je završila rezultatom 3-3, Conte je odgovorio: “Mourinho dosta prati dešavanja u Chelseaju. Vjerujem da je pratio i prošle sezone. Mislim da mora stati i razmisliti o svom timu i sebi prije nego nešto kaže za druge.”

Bivši trener Juventusa je priznao da nije tajna kako su povrede otežale posao njegovom timu u pokušaju odbrane titule prvaka Engleske. Plavci već zaostaju devet bodova iza vodećeg Manchester Cityja, te sedam bodova iza drugoplasiranog Manchester Uniteda.

[su_no1forfootball]

Conte sinoć protiv Rome nije mogao računati na N’Gola Kantea i Dannyja Drinkwatera u veznom redu, te je bio primoran na tu poziciju staviti centralnog defanzivca Davida Luiza uz novo pojačanje Tiemouea Bakayokoa. Nažalost po njega, i Luiz i Bakayoko su se također sinoć povrijedili.

“Imamo tri povrede, ne sedam ili osam, ali je ovo ipak teška situacija za nas.”

Mali ‘rat’ između Contea i Mourinha je pokrenuo raspravu navijača oba kluba na društvenim mrežama, a navijači Crvenih vragova smatraju kako je talijanski stručnjak prelako nasjeo na Mourinhovu provokaciju.

[su_watch_live_football]

[su_premierleague]

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!