NaslovnicaVijestiEvo kako je Fabregas reagovao na odlazak Wengera iz Arsenala

Evo kako je Fabregas reagovao na odlazak Wengera iz Arsenala

Na službenoj stranici Arsenala danas je potvrđeno kako će njihov dugogodišnji trener Arsene Wenger nakon skoro 22 godine napustiti klub na kraju ove sezone.

Fabregas poslao poruku Wengeru

Mnogi igrači i kolege treneri su francuskom stručnjaku poslali poruke povodom njegovog odlaska, a jedan od njih je i njegov bivši igrač Cesc Fabregas.

Wenger je Fabregasa doveo iz Barcelonine poznate škole, La Masije, 2003. godine, i uz njegovu pomoć španjolac je postao jedan od najboljih veznih igrača na svijetu. Njih dvojica su se rastali 2011. godine, kada se Cesc vratio na Camp Nou, a trenutno nastupa za Chelsea. Ipak, on nije zaboravio koliki utjecaj je legendarni trener imao na njegovu karijeru, te, nakon što je saznao vijest o odlasku, poslao mu je poruku putem svog instagram profila.

On je napisao: “Wow, to nisam očekivao, ali pokazao je svoje veliko dostojanstvo i klasu. Nikada neću zaboraviti njegove savjete, podršku, skrbništvo i mentorstvo. Vjerovao je u mene od prvog dana i dugujem mu puno, bio mi je poput oca i uvijek mi je želio sve najbolje. Arsene, zaslužujete svo poštovanje i sreću na svijetu.”

[su_premierleague]

Wenger je od 1996. godine, kada je stigao u klub iz sjevernog Londona, sa ‘Topnicima’ osvojio tri titule prvaka Premier lige, od čega su u jednoj sezoni bili neporaženi, kao i sedam puta FA Kup, te isto toliko puta Community Shield.

Fabregas je učestvovao u osvajanju jednog FA Kupa i Community Shielda, nakon čega je sa Barcelonom osvojio šest trofeja, te sa Chelseajem dva puta Premier ligu i jednom Liga kup. Ove sezone također ima priliku i sa Chelseajem osvojiti svoj prvi FA Kup, a tim Antonija Contea se trenutno sprema za utakmicu polufinala protiv Southamptona, koja će se igrati u nedjelju na Wembleyu.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!