NaslovnicaVijestiEvo kako je Jurgen Klopp reagovao na želju navijača Liverpoola da se...

Evo kako je Jurgen Klopp reagovao na želju navijača Liverpoola da se osvete Real Madridu u Ligi prvaka!

Trener Liverpoola Jurgen Klopp priznao je kako ga nije briga koga će njegov tim izvući u osmini finala Lige prvaka, unatoč tome što brojni navijači žele novi susret i osvetu protiv Real Madrida. ‘Redsi’ su sinoć obezbijedili plasman u nokaut fazu najelitnijeg europskog klupskog takmičenja pobijedivši Napoli na Anfieldu rezultatom 1-0.

Liverpool želi osvetu protiv Real Madrida

S druge strane, Real Madrid je već osigurao prvo mjesto u svojoj grupi, što znači da postoji šansa da se odigra revanš između ove dvije ekipe, koje su se susrele u prošlosezonskom finalu ovog takmičenja.

Ipak, Klopp ne očekuje da će se to dogoditi. Rekao je: “Jedina stvar koju znam je da mnogi navijači žele osvetu protiv Paris Saint-Germaina, ali kakogod, mi ne možemo utjecati na to. Čekat ćemo na ždrijeb i vidjeti što će se dogoditi. Nisam ni znao da ćemo se nalaziti u ždrijebu uopšte, a sada kada smo tu, kako mogu tražiti bilo koji tim? Nije me briga. Drugi smo u grupi, tako da ćemo dobiti jakog protivnika i to je sve.”

Zatim, na pitanje novinara tko im je najveći rival na putu ka tituli Lige prvaka ove sezone, njemački stručnjak je odgovorio: “Nemam pojma, a zapravo me i nije briga. Svi ostali su još uvijek u takmičenju. Pred nama je duga sezona, i do sljedećih utakmica u Ligi prvaka imamo oko 30 utakmica, tako da se nadamo da ćemo svi ostati zdravi do tada.”

Liverpool je na kraju u svojoj grupi C na drugom mjestu završio sa devet osvojenih bodova, dva manje od PSG-a, dok je također sinoć prolaz u nokaut fazu obezbijedio još jedan engleski klub, a riječ je o Tottenham Hotspuru. Tim Mauricija Pochettina je odigrao neriješeno, 1-1, na gostovanju kod Barcelone, te je zahvaljujući istom rezultatu Intera protiv PSV-a na drugoj utakmici ove grupe prošao dalje sa drugog mjesta.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!