NaslovnicaVijestiEvo kako je Lionel Messi pokušao pomoći Barceloni da dovede četiri zvijezde...

Evo kako je Lionel Messi pokušao pomoći Barceloni da dovede četiri zvijezde u proteklih deset godina!

Lionel Messi je jedan od rijetkih igrača koji je proveo cijelu svoju karijeru u jednom klubu. 31-godišnjak je u Barcelonu stigao kao dječak, a nakon što je debitovao za prvi tim sa samo 17 godina, uslijedila je jedna od najljepših priča ikad ispričanih u povijesti nogometa.

Messi nagovorio četiri igrača na dolazak

Sa klubom je osvojio čak 33 trofeja, kao i pet Zlatnih lopti, te ga mnogi smatraju najboljim igračem svih vremena. Otkako je debitovao za katalonski klub davne 2004. godine, svjedočio je dolascima i odlascima brojnih velikih igrača.

[su_bet365_koeficijenti]

Naravno, on nije učestovao u odabiru novih pojačanja, ali je u proteklih deset godina pomogao čelnicima kluba da dovedu neke od najboljih igrača u to vrijeme na Camp Nou. Jedan od njih je njegov sunarodnjak Javier Mascherano, o kojem je Messi u augustu 2010. godine rekao: “Javer neće više igrati za klub, u to vas mogu uvjeriti, i mislim da trener Liverpoola to shvaća. Njegova obitelj nije zadovoljna, kao ni on. Liverpool mora postupiti razumno i pustiti ga da ode.”

Samo dva dana nakon ove izjave, Barcelona je sa ‘Redsima’ dogovorila transfer vrijedan 20 miliona eura za defanzivnog veznjaka, koji je sa Messijem u timu proveo sedam i pol vrlo uspješnih godina, prije nego što je otišao u Hebei China Fortune početkom ove godine.

Drugi igrač kojem je Messi poslao poruku da mu se pridruži na Camp Nouu bio je njegov bivši suigrač iz La Masije Cesc Fabregas. Argentinac je o njemu 2009. godine rekao: “Fabregas bi mogao naučiti od igrača poput Andresa i Xavija, koji su najbolji centralni veznjaci na svijetu. Ukoliko bi došao ovdje, uvjeren sam kako bi postao najbolji veznjak na svijetu u roku od tri godine.” Španjolski reprezentativac se vratio na Camp Nou u ljeto 2011. godine, kada je stigao iz arsenala za 34 miliona eura, ali nije se baš snašao u dresu Blaugrane, te je otišao u Liverpool samo tri godine kasnije.

Treći igrač kojeg je Messi nagovorio na dolazak u Barcu je brazilski reprezentativac Paulinho, koji je prošlog ljeta otkrio kako mu je 31-godišnjak prišao na utakmici između Brazila i Argentine i poslao zanimljivu poruku. Veznjak je izjavio: “Messi mi je prišao i rekao ‘idemo u Barcelonu’, na što sam mu odgovorio ‘ukoliko me ti želiš tamo, onda dolazim’.” Paulinho je u dresu Barcelone proveo jednu sezonu, prije nego što se vratio u kineski Guangzhou Evergrande proteklog ljeta.

Četvrti igrač kojeg je Messi pokušao nagovoriti na dolazak u klub, a s kojim nije imao toliko uspjeha, bio je Antoine Griezmann. Messi je prije nekoliko mjeseci u intervjuu za Mundo Deportivo izjavio: “Griezmann je sjajan igrač i razumjeli bismo se na terenu. Prolazi kroz nevjerovatne trenutke u karijeri. Mišljenja sam da ukoliko želimo osvojiti Ligu prvaka, moramo imati najbolje igrače, a on je jedan od njih.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!