NaslovnicaVijestiEvo kako je Wenger vidio poraz od Nottinghama i sjedenje na tribinama

Evo kako je Wenger vidio poraz od Nottinghama i sjedenje na tribinama

Engleski drugoligaš, član Championshipa Nottingham Forest plasirao se jučer u četvrto kolo FA kupa, pošto je kao domaćin pobijedio branioca titule, premierligaša Arsenal sa 4:2, a evo kako je Wenger vidio poraz od Nottinghama i to što je morao da presjedi utakmicu na tribinama.

poraz od Nottinghama

Nottingham Forest je poveo u 20. minutu golom, Erica Lichaja, a izjednačio je Per Mertesacker u 23. minutu. Novo vođstvo domaćima doneo je Lichaj u 44. minutu, svojim drugim golom na meču, a prednost je udvostručio Ben Brereton u 64. minutu iz jedanaesterca.

Danny Welbeck smanjio je u 79. minutu, a pobjedu drugoligašu obezbijedio je Kieran Dowell u 85. minutu. Igrači Arsenala žalili su se kod suca pošto se činilo da je Dowell dva puta dodirnuo loptu prije nego što je izveo penal.

[su_premierleague]

Sudija John Moss je posle konsultacija sa pomoćnikom priznao gol.

Trener Arsenala Arsene Wenger napravio je devet izmjena u sastavu u odnosu na utakmicu sa Chelseajem prošle srijede (2:2).

Arsenal je posljednji put ispao u trećem kolu FA kupa 1996. godine, a to je i prva eliminacija Wengera u toj fazi natjecanja.

Ovo je najbogatiji nogometaš na svijetu – igra za Leicesterove rezerve!

Prve riječi Philippe Coutinha u Barceloni: Navijači Liverpoola nisu sretni zbog ovoga!

Francuski trener je utakmicu gledao sa tribina, zbog suspenzije od tri utakmice koju je dobio zbog nesportskog ponašanja prema sucu.

“Bilo je frustrirajuće sjediti na tribini, a povrh svega gledao sam poraz svog tima. Igrali smo protiv veoma dobrog Foresta, koji je bio koncentrisan, spreman i dobar. Dueli su bili odlučujući, naša igra nije bila dovoljno dobra”, rekao je Wenger za britanske medije.

On je dodao da su brojni igrači njegove momčadi na ivici fizičke pripremljenosti zbog gustog rasporeda i podsjetio da ekipa ponovo igra u srijedu.

“Kada ne pobijediš uvijek se dovodi u pitanje izbor tima. Imamo iskusan tim, osmoricu ili devetoricu internacionalaca. Bilo bi lako misliti da je to problem. Ne možemo da dozvolimo sebi greške u odbrani koje smo danas napravili”, naveo je Wenger.

Nottingham Forest je postao prvi tim iz nižih liga koji je izbacio branioca trofeja prvi put nakon 2009. godine, kada je Swansea pobijedio Portsmouth.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!