NaslovnicaVijestiEvo kako su navijači Arsenala reagirali na Twitteru nakon ispadanja od Atletica

Evo kako su navijači Arsenala reagirali na Twitteru nakon ispadanja od Atletica

Atletico Madrid svladao je londonski Arsenal (1:0) na svom Wanda Metropolitanu i plasirao se u finale Lige Europe, a navijači Arsenala doživjeli su još jedan težak udarac nakon vrlo neuspješne sezone u Premier ligi.

U šestoj minuti Atletico je imao prvu šansu na utakmici, kada se Costa oslobodio čuvara i iskosa šutira pored gola. Nakon toga, ozlijedio se defanzivac londonskog tima Laurent Koscielny i zamijenio ga je Calum Chambers.

Prema britanskim medijima, Koscielny je pokidao Ahilovu tetivu, odsustvovaće nekoliko mjeseci i propustiti Svjetsko prvenstvo.

U 27. minuti Arsenal je napravio dobru priliku, Alexandre Lacazette je prošao po lijevoj strani i poslao loptu pred sam gol, ali je u posljednjem trenutku Diego Godin uspio izbaciti loptu.

[su_watch_live_football]

Nakon toga, Atletico je preuzeo inicijativu, pokušao je Koke u 37. minuti i minutu kasnije Antoine Greizman, ali oba puta lopta je otišla pored gola Arsenala

Domaćin je poveo u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena. Griezmann je poslao loptu Costi, koji je bio jači u dvoboju s Hectorom Bellerinom i poslao loptu u mrežu.

Španjolska momčad je imala prvu priliku u drugom dijelu, kada je Costa, nakon Griezmannovog udarca iz kuta, poslao loptu pored gola.

>> Greška suca poslala Marseille u finale! Da li je postalo jasno da je VAR neophodan?!

Arsenal je mogao postići gol u 53. minuti nakon što se lopta odbila poslije voleja Jacka Wilsherea do Aarona Ramseya, koji se nije snašao iz obećavajuće pozicije.

U 67. minutu Costa je dobro dodao do Griezmanna, on je šutirao sa desetak metara, loptu je blokirao Chambers, a zatim je Ospina lako uhvatio. Poslije toga, sa druge strane pokušao je Henrikh Mkhitaryan, ali je šutirao malo preko gola.

Arsenal je pokušao postići gol, no Atletico se branio i pokušavao ugroziti protivnika kontranapadima. U završnici, Arsenal je pokušao preko Nacha Monreal, ali i on nije bio dovoljno precizan.

U 88. minuti, Fernando Tores mogao je osigurati pobjedu Atletica, ali njegov je udarac obranio Ospina. Do kraja utakmice, Atletico je zadržao vodstvo i plasirao se u finale u kojem će igrati protiv Olimpique Marseillea.

Arsene Wenger će tako neslavno završiti svoj boravak u Arsenalu, pošto će u Premier ligi u najboljem slučaju završiti na šestoj poziciji, a ostali su i bez europskog finala, te definitivno i bez Lige prvaka i drugu sezonu zaredom.

Logično, nezadovoljstvo navijača je kulminiralo, te mnogi su jedva dočekali da vide leđa francuskom stručnjaku, koji možda nije zaslužio baš ovakav oproštaj…

https://twitter.com/DeIudedWenger/status/992144755848040450

https://twitter.com/GoonerGordo2/status/992145941548290048


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!