NaslovnicaVijestiEvo kakvu je kaznu dobio Patrice Evra za napad na navijača

Evo kakvu je kaznu dobio Patrice Evra za napad na navijača

Patrice Evra danas je dobio suspenziju od strane UEFA-e u trajanju od sedam mjeseci zbog napada na navijača Marseillea.

Evra kažnjen zbog napada

Upravno tijelo europskog nogometa odlučilo je kazniti francuskog reprezentativca, koji je prošlog četvrtka napao navijača svog kluba pred početak utakmice Europske lige protiv Vitorije Guimares.

To znači da bivši defanzivac Manchester Uniteda i Juventusa neće moći igrati takmičenja koja organizuje UEFA do 30. juna 2018. godine.

Bizarni incident se desio prije početka utakmice grupne faze Europske lige protiv Vitorije Guimares trećeg novembra. Evra je izgubio živce tokom zagrijavanja, te se zaletio prema grupi navijača koji su ga provocirali te jednog od njih udario nogom. Daljni sukob su prekinuli njegovi suigrači, koji su ga odvojili od navijača.

Navijači Marseillea su na sljedećoj utakmici svog kluba izrazili nezadovoljstvo postupkom 36-godišnjaka transparentima na kojima je pisalo kako Evra nije dostojan dresa njihovog voljenog kluba.

Sam igrač se još uvijek nije oglasio povodom ovog incidenta, ali je na svom instagram profilu napisao kako je dobio veliku podršku od, kako kaže, pravih navijača kluba.

Ipak, ubrzo nakon ove UEFA-ine kazne, oglasio se i njegov klub službenim izvješćem u kojem je obavijestio navijače kako Patrice Evra više nije njihov igrač, te da je ugovor s njim raskinut.

Vlasnik Marseillea se također oglasio povodom svega: “To je bilo neprihvatljivo ponašanje, kako od igrača, tako i od strane navijača. To jednostavno nije nešto što možemo tolerisati u Marseilleu.”

“To je bio vrlo žalostan događaj i zaista je velika šteta vidjeti tako velikog igrača kao što je Patrice kako se ponaša na takav način.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!