NaslovnicaVijestiEvo koji gradovi će biti domaćini na Europskom prvenstvu 2020. godine

Evo koji gradovi će biti domaćini na Europskom prvenstvu 2020. godine

Europska nogometna unija (UEFA) objavila je da će 12 gradova biti domaćini na Europskom prvenstvu 2020. godine. Svečano otvaranje prvenstva održat će se na “Olimpijskom stadionu” u Rimu, a po dva europska grada biće domaćini svake skupine.

London će biti domaćin sedam utakmica, pošto će se na Wembleyu odigrati i polufinalni i finalni meč prvenstva. Rim i Baku ugostit će ekipe Grupe A, Kopenhagen i Sankt Peterburg Grupe B, Amsterdam i Bukurešt biće domaćini sudionika Grupe C, utakmice Skupine D igraće se u Londonu i Glasgowu, Grupe E u Dublinu i Bilbaou, dok će München i Budimpešta ugostiti Grupu F.

[su_bonus]

Organizatori koji se kvalificiraju imat će garantirane najmanje dvije utakmice na domaćem terenu, a UEFA će uskoro potvrditi detaljni raspored utakmica.

Philippe Coutinho konačno odgovorio na pitanje o svojoj budućnosti

Aubameyang napušta Borussiju ove zime: Sinoć ga pratili skauti europskih velikana

Zašto se trener Shakhtar Donetska na press konferenciji pojavio noseći Zorro masku?

Najveće iznađenje je to što se nijedna utakmica neće igrati u Belgiji iako je tako nešto bilo ranije najavljivano. Utakmice su se trebale igrati u Bruxellesu na renovinranom “Eurostadionu”, ali UEFA nije dobila garancije da će radovi biti završeni na vrijeme, stoga je četiri utakmice iz Bruxellesa prebacila u London, na Wembley koji je u mogućnosti primiti preko 85 tisuća navijača.

Inače, u sklopu obilježavanja 60 godina održavanja Europskog prvenstva u nogometu, natjecanje će se igrati po prvi put u drugom formatu. Neće biti automatskih učesnika, svih 55 članica Europske nogometne unije i države čiji će gradovi biti domaćini igrat će kvalifikacije koje počinju u ožujku 2019. godine i trajat će do studenog, a najboljih 20 reprezentacija kvalificrat će se na EURO. Na finalnom turniru igrat će 24 nogometne selekcije, pa je tako moguće da se zemlje domaćini i ne kvalificiraju.

Aktuelni prvak Europe je Portugal koji je prošle godine osvojio EURO koji se održavao u Francuskoj, a u finalnoj utakmici savladali su domaćine Francuze rezultatom 1-0.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!