NaslovnicaVijestiEvo kome je Heynckes uputio poseban pozdrav nakon osvajanja Bundeslige

Evo kome je Heynckes uputio poseban pozdrav nakon osvajanja Bundeslige

Nakon osvajanja Bundeslige pobjedom nad Augsburgom (4:1), trener Bayerna iz Munchena Jupp Heynckes uputio je poseban pozdrav jednoj osobi.

Stari trenerski lisac odlučio je potpuno promiješati tim s ciljem da sačuva igrače za revanš sa Sevillom. Navijači su se čak možda potajno nadali kiksu, kako bi proslava titule uslijedila narednog vikenda u Munchenu, ali i rezervni igrači pojačani Jamesom Rodriguezom, Boatengom, Kimmichom i Robbenom bili su na daleko višem nivou od domaćina.

Augsburg je poveo komičnim autogolom Niclasa Sulea, kojeg je lopta pogodila u nos, gotovo nokautirala, pa odskakutala u mrežu, a sve poslije dobre obrane Ulreicha. Sule je tako postao najmlađi igrač u historiji Bundeslige (22 godine) s tri postignuta autogola.

[su_live_koeficijenti]

Bilo je to sve od domaćina. Bayern je u smiraju prvog dijela ubacio u brzinu više i do poluvremena preokrenuo rezultat (Tolisso i Rodriguez), a u nastavku je zakucao komšije golovima Robbena i Wagnera.

Nakon osvajanja naslova Bundeslige sa Bayernom iz Munchena, trener Bavaraca Jupp Heynckes nije zaboravio svog prethodnika na klupi Carla Ancelottija.

Italijan je dobio otkaz krajem rujna poslije poraza od Paris Saint-Germaina u Ligi prvaka sa 3:0, a igrači su imali otvoreno loš odnos sa njim.

“Volio bih da pošaljem poseban pozdrav u Italiju, pozdrav Carlu Ancelottiju, da mu se zahvalim za njegovo učešće i da mu čestitam na naslovu. Mislim da je veliki trener i sjajna osoba“, rekao je Heynckes.

Pobjedom nad Augsburgom 4:1 Bayern je i matematički obezbijedio šesti uzastopni naslov prvaka Njemačke. To je Heynckesov četvrti naslov prvaka sa Bayernom.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!