NaslovnicaVijestiEvo šta je Alexis Sanchez rekao o Manchester Unitedu svom suigraču iz...

Evo šta je Alexis Sanchez rekao o Manchester Unitedu svom suigraču iz reprezentacije

Alexis Sanchez će gotovo sigurno napustiti Arsenal u narednih nekoliko dana, a to je jučer potvrdio i trener londonskog kluba Arsene Wenger.

Šta je Sanchez rekao o Unitedu

Njegova sljedeća destinacija još uvijek nije poznata, ali kako pišu mnogi engleski mediji, to će najvjerovatnije biti Manchester United.

S obzirom na njegov mogući odlazak na Old Trafford, danas se pojavila vijest iz 2010. godine. Naime, prije nego što je Sanchez igrao za Arsenal i Barcelonu, Čileanac je nosio dres talijanskog Udinesea.

Iako je prešao u Barcelonu u ljeto 2011. godine, izgleda kako je on sanjao o igranju u drugom klubu, a prema izjavi njegovog neimenovanog suigrača iz reprezentacije, u pitanju je bio upravo Manchester United.

“Sve što Alexis Sanchez želi je da zaigra za Manchester United. Dao bi sve za to”, rekao je tada njegov suigrač za Goal.

Navodno, Sir Alex Ferguson je u to vrijeme pažljivo pratio razvoj Sancheza, te je ostao impresioniran njegovim nastupima za reprezentaciju Čilea na Svjetskom prvenstvu 2010. godine. Legendarni stručnjak ga je planirao dovesti kao zamjenu za Cristiana Ronalda, koji je u to vrijeme godinu dana ranije napustio klub i otišao u Real Madrid. Udinese je na kraju pristao na ponudu Barcelone od 26 miliona eura sljedećeg ljeta, u čijem dresu je 29-godišnjak proveo tri sezone, te postigao 47 golova u ukupno 141 nastupu.

[su_no1forfootball]

Pored toga što se povezuje sa prelaskom u Manchester United, za Alexisa Sancheza interes već duže vrijeme pokazuju Manchester City, s čijim trenerom Pepom Guardiolom je radio zajedno u Barceloni, kao i Liverpool, koji je navodno jedini spreman platiti 35 miliona funti koliko Arsenal traži za zvijezdu.

Čileanac je ove sezone odigrao ukupno 22 utakmice u dresu kluba iz sjevernog Londona, te je postigao osam golova i podijelio tri asistencije. Arsenal se nalazi na šestom mjestu u Premier ligi i ima 39 osvojenih bodova iz 23 odigrane utakmice. ‘Topnici’ su jučer poraženi na gostovanju kod Bournemoutha rezultatom 2-1, a Alexis Sanchez uopšte nije bio pozvan za tu utakmicu.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!