NaslovnicaVijestiEvo šta je Salah poručio nakon što su Redsi ostali bez titule

Evo šta je Salah poručio nakon što su Redsi ostali bez titule

U posljednjem kolu Premier lige City nije dozvolio iznenađenje, te su Redsi ostali bez titule, uprkos činjenici da su osvojili čak 97 bodova u sezoni.

Redsi ostali bez titule

Redsi su rezultatom 2:0 savladali Wolverhampton, oni su svoj dio posla obavili, ali Manchester City je bio nepogrešiv u posljednjem kolu i slavio protiv Brightona sa 4:1.

Ponadali su se svi navijači Liverpoola kada je Brighton poveo, u tom trenutku je i Liverpool vodio, ali vrlo brzo je Aguero poravnao rezultat te Laporte 10 minuta kasnije donio vodstvo Cityu.

Pobjedu i potvrdu titule donijeli su Mahrez i Gundogan u drugom dijelu sa dva prekrasna pogotka. Bila je ovo fenomenalna utrka dva fantastična tima, ali na žalost svih ljubitelja nogometa jedna ekipa je morala ostati bez trofeja.

Bio je to ove sezone Liverpool, čiji je ponajbolji igrač Mohamed Salah dao izjavu nakon utakmice:

“Izgubili smo samo jednu utakmice u cijeloj sezoni. Igrali smo fantastičan nogomet i osvojili čak 97 bodova, ali nije bilo dovoljno. Sljedeće sezone ćemo se ponovno boriti za titulu i nadamo se da ćemo uspjeti.”

Navijačima Liverpoola sigurno nije lako u ovom trenutku, ali za tri tjedna će imati priliku osvojiti Ligu prvaka na Wanda Metropolitano stadionu u Madridu gdje će odmjetiti snage sa rivalom iz Premier lige Tottenhamom.

Jurgen Klopp, trener Liverpoola, nakon ‘Pirove pobjede’ protiv Wolverhamptona izjavio je sljedeće:

“Ljudi bi mogli reći da smo mogli učiniti ovo ili ono, ali ja ne mislim tako, ne mislim da smo mogli bolje. City je u nekim trenucima imao sreće, u nekim smo sreću imali mi. Radilo se o ostajanju u utrci za titulu, u vjerovanju i to je ono što smo radili. Teško je kada ti je protivnik City. Nisu nas se mogli riješiti, ali ni mi njih. Biti drugi u Premiershipu nije nešto što sam htio, ali moramo to gledati kao iskorak za ovu ekipu.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!