NaslovnicaVijestiEvo šta je Philippe Coutinho spreman uraditi kako bi prešao u Barcelonu

Evo šta je Philippe Coutinho spreman uraditi kako bi prešao u Barcelonu

Dok Neymar po svemu sudeći pokušava na sve načine napustiti Barcelonu i preći u Paris Saint Germain, čelnici katalonskog kluba su mu već našli zamjenu.

Šta je Coutinho spreman uraditi kako bi prešao u Barcelonu

U pitanju je zvijezda Liverpoola i Neymarov suigrač u reprezentaciji Brazila Philippe Coutinho. Liverpool je navodno za 25-godišnjaka već odbio dvije ponude, a obje su bile od strane Barcelone.

Uprkos interesu Blaugrane za jednog od najvažnijih igrača u njegovom timu, Jurgen Klopp je uvjeren da Brazilac neće napustiti klub ovog ljeta.

“Ukoliko kažem da on nije na prodaju, onda on nije na prodaju”, rekao je Klopp, te nastavio: “Nemam šta drugo za reći. To je odluka kluba i mene.”

“Mogu reći 20 puta da nije na prodaju. Kakvu god ponudu oni poslali, ja ću reći da on nije na prodaju.”

Uprkos svemu tome, danas su se pojavili navodi u španjolskim medijima kako je Coutinho spreman pristati na manju plaću kako bi stigao na Camp Nouu.

On je početkom godine potpisao novi petogodišnji ugovor sa ‘Redsima’ vrijedan oko 150,000 funti tjedno. Međutim, iako bi njegova osnovna plaća bila manja u Barceloni, on bi zaradio dodatno od mnogih bonusa, koji su uobičajeni u španjolskim klubovima.

Za primjer, Coutinho bi dobio ogromne bonuse za svaki trofej koji njegov klub osvoji, kao i bonuse u zavisnosti od broja odigranih utakmica, te postignutih golova.

Prema pisanju izvora bliskih Liverpoolu i Barceloni, Coutinhovi i Barcelonini predstavnici su se već sastali kako bi dogovorili detalje ugovora, te sve što preostaje je da katalonski klub postigne dogovor i sa Liverpoolom, nakon čega bi moglo doći do transfera.

[su_no1forfootball]

[su_bonus]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!