Evo šta je Ronaldo rekao o Messiju nakon dodjele nagrada

Najbolji nogometaš svijeta i zvijezda Real Madrida Cristiano Ronaldo, nakon što mu je pripala FIFA nagrada za najboljeg igrača, istaknuo je da se ne natječe s Lionelom Messijem oko individualnih priznanja, ali poručio da njihova era nije ni blizu kraja.

nagrada

Portugalac je sinoć na svečanosti u Londonu proglašen za najboljeg nogometaša svijeta u izboru FIFA, glasovima selektora, kapetana i novinara reprezentacija, ispred Messija i Neymara.

“Ne natječem se s Messijem. On je igrač u istoj eri u kojoj sam i ja. Pet puta je dobivao nagradu za najboljeg nogometaša (Ballon d’Or), isto kao i ja. Stvari su jasne. Sretan sam što igram za najbolji tim na svijetu i imam priliku pokazati visok nivo igre”, rekao je Ronaldo novinarima u Londonu.

Florentino Perez: Ne možemo ga dovesti, on vrijedi 250 milijuna

Evo za koga su Ronaldo, Messi i ostale zvijezde glasale u izboru za najboljeg igrača svijeta

Nevjerovatno: Najlošiji igrač u FIFA-i 2018 uopšte nije profesionalni nogometaš

Prema njegovim riječima, još uvijek se osjeća fizički besprijekorno i može igrati još dugo vremena.

“Vrlo sam miran, osjećam se fizički sjajno, ne znam što se može dogoditi u budućnosti, ali u ovom lijepom trenutku uživam u životu.”

Upitan bliži li se Messijeva i njegova era kraju, Ronaldo je odgovorio u svom stilu.

“Još nije blizu kraju… Tek je počela”, samouvjereno je rekao 32-godišnji nogometaš.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Oznake: