NaslovnicaVijestiEvo šta se dešava kada stavite Zlatana Ibrahimovića na klupu

Evo šta se dešava kada stavite Zlatana Ibrahimovića na klupu

Evo šta se dešava kada stavite Zlatana Ibrahimovića na klupu. Svi znamo da Zlatan Ibrahimović ne pripada na klupi. Ipak, trener PSG-a, Laurent Blanc je imao dovoljno drskosti da isključi velikog Šveđanina u pobjedi nad Lorientom od 3-1, ali ovo je bila još jedna šansa da napadač PSG-a uradi neku svoju ‘budalaštinu’.

Evo šta se dešava kada stavite Zlatana Ibrahimovića na klupu

Uz klub koji je postavio novi rekord od 33 utakmice bez poraza u francuskoj, na utakmici protiv Lorienta, gdje je PSG pobijedio, Ibrahimović, dok je sjedio na klupi htio je da ubije dosadu – i učinio je to na svoj jedinstven način.

Zlatan naizgled nije pratio utakmicu, ali se odlučio pažljivo spustiti kopačku na glavu Zaumana Camara, koji je sada član stručnog štaba.

[su_bet_at_home_1]

Zlatan Ibrahimović rođen je u Švedskoj i sin je Bošnjaka Šefika Ibrahimovića podrijetlom iz područja Bijeljine i Hrvatice Jurke Gravić iz naselja Prkos u općini Škabrnja. Otac Šefik emigrirao je u Švedsku 1977. godine gdje je sreo Jurku, koja je isto emigrirala u Švedsku.

Ibrahimović je odrastao u Rosengårdu, predgrađu Malmöa poznatom kao useljeničkomgetou, zajedno s tri sestre i dva brata.

Počeo je igrati nogomet u dobi od šest godina, igrajući naizmjenično za juniorske klubove Malmö BI i FBK Balkan. Potvrdio je u jednom intervjuu kako je, kada je njegov klub FBK Balkan gubio s 4:0 na poluvremenu, ušao kao zamjena i postigao 8 pogodaka.

Kao mladi tinejdžer postao je stalni igrač za svoju gradsku momčad Malmö FF. U dobi od 15 godina, Ibrahimović je želio okončati nogometnu karijeru kako bi radio na dokovima Malmöa ali ga je njegov trener nagovorio neka nastavi igrati.

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

Ibrahimović je uspješno završio osnovnu školu. Bio je primljen u srednju školu Malmö Borgarskola, i mada je imao prosječne ocjene, uskoro ju je napustiop kako bi se posvetio svojoj nogometnoj karijeri.

Profesionalnu karijeru započeo je u švedskom klubu Malmöu. Slavu je stekao u amsterdamskom Ajaxu za koji je potpisao ugovor 2001. godine i igrao u njemu do 2004. godine.

Nakon Ajaxa igrao je u talijanskoj Serie A za Juventusa iz Torina te potom za za talijanskog prvaka Intera u koji je došao 2006. godine. Potom je igrao u španjolskoj ligi zaBarcelonu te je nakon toga prešao 2011. godine u AC Milan.

U svoj sadašnji klub Paris St. Germain došao je 2012. godine nakon transfera iz Milana.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!