NaslovnicaVijestiEvo što je Maurizio Sarri spreman uraditi kako bi doveo Gonzala Higuaina...

Evo što je Maurizio Sarri spreman uraditi kako bi doveo Gonzala Higuaina u Chelsea!

U Chelseaju je jučer potvrđen dolazak novog trenera Maurizija Sarrija, samo dan nakon što je njegov sunarodnjak Antonio Conte dobio otkaz.

Sarri želi Higuaina u Chelseaju

‘Plavci’ su pod vodstvom Contea osvojili Premier ligu u njegovoj prvoj sezoni u klubu, a osvajanje samo FA Kupa prošle sezone nije bilo dovoljno, s obzirom da su završili tek na petom mjestu u ligi, te je taj neuspjeh platio otkazom.

[su_xbet_frahrv]

S druge strane, Sarri je imao sjajnu prošlu sezonu sa klubom iz Napulja. Iako su završili na drugom mjestu u Seriji A, Napoli je postao jedini tim u povijesti koji je osvojio više od 90 bodova u jednoj sezoni, a da nije osvojio titulu. Zajedno sa Sarrijem na Stamford Bridge je jučer također stigao i veznjak Napolija Jorginho, čiji transfer iznosi čak 60 miliona eura. Međutim, Sarri ne planira stati na tome, te želi dovesti još jednog svog bivšeg igrača, a riječ je o napadaču Gonzalu Higuainu, koji je u svojoj posljednjoj sezoni u Napoliju, odnosno Sarrijevoj prvoj u klubu, postigao nevjerovatnih 38 golova u 42 utakmice. Ipak, plan njegovog dovođenja neće se svidjeti mnogim navijačima Chelseaja.

[su_games]

Naime, engleske novine The Mirror izvještavaju kako je 59-godišnjak spreman prodati Alvara Moratu i Oliviera Girouda kako bi obezbijedio novac za dovođenje Argentinca. Navodno, upravo Morata bi mogao biti dio tog transfera, odnosno mogao bi se vratiti u svoj bivši klub Juventus. 25-godišnjak je imao razočaravajuću sezonu u plavom dresu, u kojem je postigao samo 15 golova u 48 nastupa u svim takmičenjima.

Upravo zbog njegovog lošeg učinka i naglog pada forme sredinom sezone u klub je u zimskom prelaznom roku stigao Olivier Giroud za 17 miliona eura iz velikog rivala Arsenala. Međutim, ni 31-godišnjak nije bio ništa bolji u drugom dijelu sezone, u kojem je postigao tek pet golova u ukupno 18 nastupa. Ukoliko se uračunaju i Giroudovi golovi iz prvog dijela sezone u dresu ‘Topnika’, on i Morata su ukupno kroz cijelu prošlu sezonu postigli samo četiri gola više od Gonzala Higuaina.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!