NaslovnicaVijestiEvo što u Arsenalu planiraju uraditi ukoliko Ramsey ne produži ugovor

Evo što u Arsenalu planiraju uraditi ukoliko Ramsey ne produži ugovor

Jedan od najboljih igrača Arsenala u ovom trenutku, 27-godišnji veznjak Aaron Ramsey još uvijek nije produžio ugovor sa klubom koji mu ističe sljedećeg ljeta.

Arsenal spreman prodati Ramseya

On je u nedjelju bio kapiten ‘Topnika’ u posljednjoj utakmici pod vodstvom Arsenea Wengera, kada su na gostovanju kod Huddersfielda u posljednjem kolu Premier lige slavili rezultatom 1-0, a to im je bila prva gostujuća pobjeda od početka 2018. godine.

Nakon utakmice rekao je: “Željeli smo ovu gostujuću pobjedu. Do sada nismo uspjeli slaviti na gostovanjima, tako da je bilo važno da sada pobijedimo u Wengerovoj posljednjoj utakmici na klupi kluba. Rekao nam je da izađemo na teren, igramo kako god želimo i pobijedimo. Bit će čudno bez njega sljedeće sezone, bio je briljantan i vječno ćemo mu biti zahvalni.”

Čelnici kluba još uvijek nisu imenovali njegovog nasljednika, iako je pomoćni trener Pepa Guardiole u Manchester Cityju i bivši igrač Arsenala Mikel Arteta navodno vodeći kandidat. On je sa Ramseyem jedno vrijeme dijelio svlačionicu na Emiratesu, a jedan od prvih zadataka koje će imati ukoliko zaista preuzme klub je uvjeravanje Velšanina da produži ugovor.

[su_fa_cup_final]

Ipak, ukoliko Ramsey to odbije učiniti, u Arsenalu nisu spremni ponoviti grešku koju su napravili kada su u pitanju Alexis Sanchez i Mesut Ozil. Kako navode engleske novine The Sun, ukoliko ne potpiše novi ugovor ovog ljeta, stavit će ga na transfer listu kako bi zaradili nešto novca od njegovog odlaska. Za njega je zainteresovan veliki broj premierligaša, uključujući Chelsea i Manchester United, kao i talijanski prvak Juventus. Ramsey trenutno zarađuje 100,000 funti tjedno u klubu u iz sjevernog Londona, ali kako bi produžio ugovor zahtijeva mnogo veću cifru.

Pored njega, ugovor sa klubom nije produžio ni Jack Wilshere, koji bi za samo nekoliko tjedana mogao postati slobodan igrač, dok i Danny Welbeck i Nacho Monreal imaju još godinu dana ugovora. Ipak, prioritet broj jedan u Arsenalu je produženje ugovora sa Ramseyem, koji se smatra jednim od najboljih igrača na svojoj poziciji u Premier ligi, te bi njegov gubitak bio nenadoknadiv.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!