NaslovnicaVijestiEvo zašto bi Senegal mogao propustiti SP unatoč tome što se kvalifikovao

Evo zašto bi Senegal mogao propustiti SP unatoč tome što se kvalifikovao

Senegal je u petak slavio rezultatom 2-0 u ponovljenoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Južne Afrike, te tako osigurao učešće na Svjetskom prvenstvu sljedeće godine.

Senegal propušta Svjetsko prvenstvo

Cijela nacija je slavila plasman svojih ‘Lavova’ na Svjetsko prvenstvo po prvi put još od 2002. godine. Međutim, njihovo slavlje bi uskoro moglo biti prekinuto, s obzirom da taj plasman još uvijek nije u potpunosti siguran.

Zvijezda Liverpoola Sadio Mane je imao veliku ulogu kod oba gola svog tima u pobjedi protiv Južnoafrikanaca, koja im je obezbijedila prvo mjesto u grupi D.

Ipak, drugoplasirana Burkina Faso poslala je žalbu Arbitražnom sudu za sport (CAS), te zahtijeva da se uvaži rezultat prve utakmice između Južne Afrike i Senegala, odigranoj prošle godine i u kojoj je domaćin slavio rezultatom 2-1, ali je poništena nakon što je sudac te utakmice proglašen krivim za namještanje.

Južna Afrika je također poslala vlastitu žalbu istoimenom sudu i ukoliko se žalbe uvaže, u tom slučaju Burkina Faso još uvijek ima priliku otići na Svjetsko prvenstvo. Naime, tada bi Senegal i dalje bio vodeći sa 8 osvojenih bodova, dok bi Burkina Faso imala 6 bodova pred večerašnje utakmice posljednjeg kola kvalifikacija.

Sita Sangare, predsjednik Nogometnog saveza Burkine Faso to je i potvrdio u današnjoj izjavi: “Senegal se još uvijek nije kvalifikovao. Podnešena je žalba Arbitražnom sudu i čekamo njihov odgovor.”

“Arbitražni sud tek treba donijeti svoju odluku. Poručili su nam kako je naša žalba dopuštena, kao i žalba Južne Afrike. Ispitati će obje žalbe najkasnije do 1. decembra. Sada nam je potrebna pobjeda protiv Zelenortske Republike, te da Senegal odigra bar neriješeno u Dakaru.”

“Ne sumnjamo kako će Arbitražni sud poništiti ponovljenu utakmicu odigranu prošlog petka, jer nikad nije trebala biti odigrana ponovo.”

Burkina Faso je u pet odigranih kola u svojoj grupi u kvalifikacijama ostvarila tek jednu pobjedu protiv Zelenortske Republike, tri puta odigrala neriješeno (jednom protiv Južne Afrike, te dva puta upravoprotiv Senegala), te izgubila na gostovanju protiv Južne Afrike.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!