NaslovnicaVijestiEvo zašto igrači Liverpoola, a posebno Coutinho cijene Jurgen Kloppa

Evo zašto igrači Liverpoola, a posebno Coutinho cijene Jurgen Kloppa

Evo zašto igrači Liverpoola, a posebno Coutinho cijene Jurgen Kloppa. Philippe Coutinho u ovoj sezoni sa mnogo uspjeha nosi dres Liverpoola, kojeg je prije nekoliko mjeseci preuzeo Jurgen Klopp. Brazilac ističe da je dolazak njemačkog stručnjaka na Anfield pravi potez, te da s njim neće doći samo dobri rezultati, već i dobri igrači.

Evo zašto igrači Liverpoola

“Mislim da nam Jurgen Klopp može pomoći i u prelaznom roku.  Sigurno je da mnoge velike zvijezde žele sarađivati sa njim, jer je poseban. Klopp bi možda mogao privući igrače svjetske klase u Liverpool”, rekao je Coutinho, koji je potom dodao:

“On ima veliko iskustvo i sjajan odnos sa fudbalerima. Uvijek je spreman za razgovor i radi odličan posao. Mislim da je njegov dolazak prava stvar za naš tim”.

Coutinho je u tekućoj sezoni odigrao 12 ligaških utakmica za klub sa Anfielda, a njegov učinak je pet golova i tri asistencije.

Po završetku igračke karijere Klopp je postavljen za trenera Mainza. Za 7 godina, koliko je tu proveo, uveo je Mainz u Bundesligu prvi put u historiji kluba, a također i u kvalifikacije zaKup UEFA u sezoni 2005/06. Na kraju sezone 2006/07. Mainz je ispao u 2. ligu, ali Klopp je izabrao da ostane u klubu. Ipak, zbog činjenice da se Mainz nije uspio vratiti u 1. ligu, dao je ostavku na kraju sezone 2007/08.

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

U maju 2008. dobio je ponudu da postane novi trener Borussije Dortmund, potpisavši na kraju dvogodišnji ugovor s klubom koji je prethodnu sezonu završio na razočaravajućem 13. mjestu, predvođen Thomasom Dollom. U svojoj prvoj sezoni u novom klubu doveo je Borussiju do trofeja u njemačkom superkupu pobjedom nad najljućim rivalom, Bayernom, a u prvenstvu do 6. mjesta. Narednu sezonu Borussia je završila na 5. mjestu, a zatim su uslijedile 2 uzastopne titule prvaka u sezonama 2010/11. i 2011/12. 81 bod Borussije iz sezone 2011/12. najveći je broj bodova u historiji Bundeslige; od toga je 47 bodova osvojeno u proljetnom dijelu prvenstva, što je, također, rekord. U ovoj sezoni Borussia je izjednačila Bayernov rekord od 25 pobjeda u sezoni (1972/73), a niz od 28 utakmica bez poraza najduži je ikad u Bundesligi. 12. maja 2012. ispisao je novu stranicu u historiji Borussije dovevši je prvi put do duple krune u Njemačkoj pobjedom u finalu kupa nad Bayernom od 5-2. Za duplu krunu rekao je da je to “bolje nego što je ikad mogao zamisliti”.

Forma Borussije tokom sezone 2012/13. nije bila tako impresivna kao u prošloj, a Klopp je insistirao na tome da će se njegova ekipa fokusirati na Ligu prvaka kako bi se iskupila za loš nastup prethodne sezone. Žrijeb je Borussiu svrstao u tzv. “grupu smrti” s Manchester Cityjem, Real Madridom i Ajaxom. Međutim, Borussia nije izgubila nijednu utakmicu, završivši prva u grupi uz neke impresivne predstave, naročito protiv Mourinhovog Reala. Nakon toga je napredovala sve do finala, susrevši se ponovo s Realom u polufinalu. Nakon izvrsne igre u prvoj utakmici u Dortmundu i pobjede 4-1 (sva 4 gola postigao Lewandowski) Real je u revanšu ipak slavio 2-0, ali je ostao kratak za 1 gol u ukupnom rezultatu. U finalu je Borussiju čekao njihov najveći rival, Bayern. U neizvjesnoj utakmici pobjedu je odnio Bayern (1-2) golom Robbena u 89. minuti.

8. oktobra 2015. potpisao je trogodišnji ugovor s engleskim Liverpoolom. Na klupi je zamijenio Brendana Rodgersa.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!