NaslovnicaVijestiEvo zbog čega je PSG primoran prodati Neymara na kraju sezone

Evo zbog čega je PSG primoran prodati Neymara na kraju sezone

Iako je u klub stigao tek prošlog ljeta, Paris Saint-Germain će morati prodati zvijezdu tima Neymara ukoliko žele izbjeći kaznu od strane UEFA-e za kršenje financijskog fair playa, navodi španjolski El Gol Digital.

PSG primoran prodati Neymara

Francuski klub je iznenadio mnoge dovođenjem brazilskog reprezentativca prošlog ljeta iz Barcelone za rekordnih 222 miliona eura, a također će na kraju sezone morati platiti još 160 miliona eura za najtalentiranijeg mladog igrača na svijetu, Kyliana Mbappea, koji je ove sezone u klubu na posudbi iz Monaca.

Njih dvojica su stigli kako bi donijeli Parižanima Ligu prvaka po prvi put u povijesti kluba, ali Neymar je propustio uzvratni susret osmine finala protiv Real Madrida zbog povrede, te je njegov tim ispao iz takmičenja ukupnim rezultatom 5-2.

Kako se približava ljetni prelazni rok, u posljednjih nekoliko dana počele su se pojavljivati špekulacije o njegovom mogućem odlasku sa Parka prinčeva, a jedna od najzanimljivijih je ta da je Paris Saint-Germain primoran prodati ga ili će dobiti zabrane od strane UEFA-e, odnosno neće moći nastupiti u europskim takmičenjima u narednim sezonama.

Ukoliko se stvarno odluče za njegovu prodaju, kao njegova sljedeća destinacija se navodi Real Madrid, koji u posljednje vrijeme pokazuje interes za 25-godišnjaka. Predsjednik ‘kraljevskog’ kluba Florentino Perez nije zadovoljan situacijom u kojoj se klub nalazi, prvenstveno zbog La Lige, od koje su već odustali s obzirom da za vodećom Barcelonom zaostaju čak 12 bodova 10 kola prije kraja sezone.

[su_bonus]

Zbog toga želi napraviti velike promjene u igračkom kadru sljedećeg ljeta, a sa mogućim dolaskom na Santiago Bernabeu još su se povezivali i golman Manchester Uniteda David de Gea, te zvijezda Tottenham Hotspura i jedan od najboljih napadača na svijetu u ovom trenutku Harry Kane.

Ipak, katalonske novine Mundo Deportivo su objavile vijest kako je Neymar, koji će zbog povrede propustiti ostatak sezone, navodno shvatio da je napravio grešku dolaskom u Pariz, te bi se volio vratiti na Camp Nou, a čelnike Barcelone je već obavijestio o tome.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Španjolska La Liga se od iduće godine igra u SAD-u

0
Predsjednik La Lige Španjolske, Javier Tebas, dao je nekoliko zanimljivih izjava u intervjuu za Expansion. Posebno je privukao pažnju javnosti kada je otvoreno priznao...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!