NaslovnicaVijestiEvo zbog čega Salah sigurno neće napustiti Liverpool sljedećeg ljeta

Evo zbog čega Salah sigurno neće napustiti Liverpool sljedećeg ljeta

Prema pisanju ESPN-a i mnogih engleskih medija, čelnici Liverpoola ni pod koju cijenu neće prodati ubjedljivo najboljeg igrača tima Mohameda Salaha, koji je iznenadio cijeli nogometni svijet nevjerovatnim nastupima u svojoj debitantskoj sezoni na Anfieldu.

Salah sigurno neće napustiti Liverpool

Egipatski reprezentativac je postigao čak 36 golova u svim takmičenjima, a prošle subote je postigao čak četiri gola protiv Watforda. Kao što se moglo i očekivati, s obzirom na njegovu formu, pojavilo se mnogo špekulacija o interesu mnogih klubova za njegovo dovođenje, a prije svih, Real Madrida.

[su_bbworld]

Ipak, po svemu sudeći, 25-godišnjak ostaje u redovima engleskog velikana i sljedeće sezone, a glavni razlog je taj što u njegovom petogodišnjem ugovoru ne postoji otkupna klauzula, a čelnici kluba nisu spremni prihvatiti nikakve ponude za njega, bez obzira koliko one iznosile.

On je i sam priznao kako je sretan u Merseysideu, te da mu je san pomoći klubu da osvoji prvu titulu prvaka Premier lige (od novog naziva lige). Ove sezone je oborio mnoštvo rekorda, a posljednji u nizu je rekord za broj golova u debitantskoj sezoni u dresu Liverpoola. Naime, Salah je ove sezone postigao ukupno 36 golova, dok je rekord držao Fernando Torres, koji je u svojoj prvoj sezoni u klubu (2007/08) postigao 33 gola.

[su_no1forfootball]

Izbornik Egipta Hector Cuper ranije ove godine je priznao da Salah, koji je proglašen Afričkim igračem godine za prošlu godinu, ima kvalitet da igra u trenutnom europskom prvaku Real Madridu. Kada su mu novinari Marce spomenuli tu izjavu njegovog izbornika, on je odgovorio: “Zašto mislite da ljudi govore ovakve stvari? Nemam puno toga reći u vezi toga. Ako moram nešto reći, reći ću da sam sretan u Liverpoolu.”

‘Redsi’ se trenutno nalaze na trećem mjestu u Premier ligi sa 63 osvojena boda nakon 31. odigranog kola, te za drugoplasiranim Manchester Unitedom zaostaju dva boda, ali i imaju odigranu utakmicu više. Sljedećeg tjedna će u okviru 32. kola ići na gostovanje kod 16-plasiranog Crystal Palacea.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!