NaslovnicaVijestiFA odlučio: Zlatanu Ibrahimoviću tri meča suspenzije

FA odlučio: Zlatanu Ibrahimoviću tri meča suspenzije

Najbolji strijelac Manchester Uniteda Zlatan Ibrahimović zaradio je tri meča suspenzije zbog nasilničkog ponašanja, priopćio je Engleski nogometni savez. Protiv Ibrahimovića je podnijeta tužba zato što je u subotnjoj utakmici protiv Bournemoutha na Old Traffordu laktom udario Tyronea Mingsa, nedugo nakon što ga je ovaj zgazio po glavi.tri meča suspenzije

Napadač Uniteda u početku je tvrdio da je Mings “skočio u njegov lakat”, ali se poslije odlučio da se ne bori protiv tužbe, tako da je odmah počeo služiti suspenziju u domaćim natjecanjima. “Crveni đavoli” će igrati bez Ibrahimovića u utakmicama protiv Chelseaja u četvrtfinalu FA Kupa, kao i u prvenstvenim duelima sa Middlesbroughom i West Bromwichom.

Švedski internacionalac moći će igrati u Ligi Europe protiv Rostova. FA je također podnio optužbu i protiv Mingsa, koji je odlučio da se žali. Savez je ocijenio da je njegov prekršaj teži nego Ibrahimovićev i zahtjevaju više od tri meča suspenzije. Odluka bi trebala biti donesena u narednih nekoliko dana, kažu u Engleskom nogometnom savezu.

Manchester United trenutno se nalazi na šestom mjestu Premiershipa sa 49 bodova, u posljednjoj utakmici protiv Bournemoutha remizirali su sa 1-1. Imaju šest bodova manje od gradskog rivala Manchester Cityja koji se nalazi na trećem mjestu koje vodi direktno u Ligu prvaka.

U 1/16 finala Lige Europe eleminisali su St. Etienne ukupnim rezultatom 4-0, a u osmini finala ih čeka ruski predstavnik, Rostov.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!