NaslovnicaVijestiFABREGAS KRITIKOVAO MOURINHA I CONTEA: Evo što je rekao o razlici između...

FABREGAS KRITIKOVAO MOURINHA I CONTEA: Evo što je rekao o razlici između njih dvojice i Sarrija!

Veznjak i zvijezda Chelseaja Cesc Fabregas uputio je indirektne kritike na račun bivših trenera Josea Mourinha i Antonija Contea, izjavivši kako se bojao da više nikad neće igrati napadački nogomet, koji ‘Plavci’ igraju ove sezone pod vodstvom novog trenera Maurizija Sarrija.

Fabregas pohvalio Maurizija Sarrija

Španjolac je u počecima svoje karijere navikao na igru sa velikim posjedom lopte pod vodstvom Arsenea Wengera, a isto mu je bilo i pod vodstvom Pepa Guardiole kasnije u karijeri. Međutim, nakon povratka u Premier ligu i dolaska u Chelsea, igrao je pod vodstvom nešto defanzivnije fokusiranih trenera Mourinha i Contea.

>> Ekskluzivna promocija Bet365 kladionice za sve nove igrače iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije i Albanije!

Ipak, dolaskom Sarrija, Chelsea je ove sezone jedan od najuzbudljivijih timova u ligi, a Fabregas priznaje kako je jako sretan zbog ove velike promjene. Rekao je: “Osjećam ‘senzacije’ pod vodstvom Sarrija, za koje sam mislio da više nikad neću osjetiti. Da budem iskren, volio bih da je došao malo ranije, sada je malo prekasno za moju karijeru. Definitivno sam jako sretan zbog njegovog stila igre.”

Baš poput Wengera i Guardiole, i talijanski stručnjak preferira čuvanje lopte u svom posjedu, te strpljivo građenje igre, a Cesc ne krije zadovoljstvo jer sada mnogo više učestvuje u igri nego ranije. Dodao je: “Sve ide preko mene, to je ono što volim, dodirnuti loptu sto puta na utakmici. Svaka akcija ide preko mene ili Jorginha. Još uvijek se prilagođavam, uzbuđen sam zbog svega što se događa. Način na koji Maurizio Sarri gleda nogomet je isti na koji bih ga i ja volio gledati ukoliko postanem trener u budućnosti. Nadam se da ću dugo vremena surađivati s njim.”

Fabregas je stigao na Stamford Bridge iz Barcelone u ljeto 2014. godine za 33 miliona eura. Od tada je ukupno u dresu ‘Plavaca’ odigrao 186 utakmica u svim takmičenjima, postigao 21 gol i podijelio 55 asistencija, od čega je ove sezone skupio četiri nastupa.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!