Fabregas: Nadam se da će sada prestati da se pišu gluposti o meni

Nogometaš Chelseaja Cesc Fabregas je rekao da se nada da će njegova dobra igra u utakmici s Leicesterom u Liga kupu spečiti medije da pišu gluposti o mogućem odlasku sa “Stamford Bridgea”. Chelsea je sinoć prošao u četvrto kolo Liga kupa, pošto je poslije preokreta pobijedio Leicester sa 4:2.

cescfabregasleicestercityvchelseaefl9rbyzbcckwjl

Chelsea je gubio s 0:2, uspio je izjednačiti do 50. minute, a Fabregas je golovima u drugom i četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena uspio osigurati pobjedu nad prvakom Engleske. Od dolaska trenera Antonija Contea u Chelsea ovog ljeta, Fabregas nijednom nije bio starter u prvenstvu, ali je sinoć dobio priliku igrati od početka.

“Sretan sam prije svega zato što sam igrao od početka, a zatim, ako mogu da pomognem ekipi da pobijedi, to je fantastično. Nadam se da će ovo ušutkati nekolicinu novinara, dnevnih novina i koga god još, sve one koji pričaju i pišu gluposti , i koncentrirati se na ono što je najvažnije, pobjede Chelseaja. Koncentriran sam na dobru igru i kada dobijem šansu da pokažem ono što znam da mogu, želim učiniti mnogo za ovaj tim.”, rekao je Fabregas za Sky sports.

Unatoč tome što je Chelsea gubio s 0:2, Fabregas je rekao da je njegova momčad sinoć dobro igrala.

“Znamo da je Leicester dobar iz kontranapada, što su oni i radili, ali mislim da smo pokazali karakter koji smo pokazivali cijele sezone”, dodao je Cesc.

Trener Chelseaja Antonio Conte rekao je da mu je drago što je ekipa prošla u četvrto kolo, a posebno je pohvalio Fabregasa.

“Cesc je pametan igrač, lukav igrač, on vidi utakmicu, osjeća situaciju. Drago mi je zbog njega, pošto je u utakmicama u kojima nije bio starter uvijek pokazivao sjajan stav”, rekao je Conte.

Oznake: