NaslovnicaVijestiFabregas: Nadam se da će sada prestati da se pišu gluposti o...

Fabregas: Nadam se da će sada prestati da se pišu gluposti o meni

Nogometaš Chelseaja Cesc Fabregas je rekao da se nada da će njegova dobra igra u utakmici s Leicesterom u Liga kupu spečiti medije da pišu gluposti o mogućem odlasku sa “Stamford Bridgea”. Chelsea je sinoć prošao u četvrto kolo Liga kupa, pošto je poslije preokreta pobijedio Leicester sa 4:2.

cescfabregasleicestercityvchelseaefl9rbyzbcckwjl

Chelsea je gubio s 0:2, uspio je izjednačiti do 50. minute, a Fabregas je golovima u drugom i četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena uspio osigurati pobjedu nad prvakom Engleske. Od dolaska trenera Antonija Contea u Chelsea ovog ljeta, Fabregas nijednom nije bio starter u prvenstvu, ali je sinoć dobio priliku igrati od početka.

“Sretan sam prije svega zato što sam igrao od početka, a zatim, ako mogu da pomognem ekipi da pobijedi, to je fantastično. Nadam se da će ovo ušutkati nekolicinu novinara, dnevnih novina i koga god još, sve one koji pričaju i pišu gluposti , i koncentrirati se na ono što je najvažnije, pobjede Chelseaja. Koncentriran sam na dobru igru i kada dobijem šansu da pokažem ono što znam da mogu, želim učiniti mnogo za ovaj tim.”, rekao je Fabregas za Sky sports.

Unatoč tome što je Chelsea gubio s 0:2, Fabregas je rekao da je njegova momčad sinoć dobro igrala.

“Znamo da je Leicester dobar iz kontranapada, što su oni i radili, ali mislim da smo pokazali karakter koji smo pokazivali cijele sezone”, dodao je Cesc.

Trener Chelseaja Antonio Conte rekao je da mu je drago što je ekipa prošla u četvrto kolo, a posebno je pohvalio Fabregasa.

“Cesc je pametan igrač, lukav igrač, on vidi utakmicu, osjeća situaciju. Drago mi je zbog njega, pošto je u utakmicama u kojima nije bio starter uvijek pokazivao sjajan stav”, rekao je Conte.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!