NaslovnicaVijestiFabregas otkrio: Wenger je zbog mene prekinuo odmor

Fabregas otkrio: Wenger je zbog mene prekinuo odmor

Cesc Fabregas bio je predodređen da postane nogometaš. Čak mu je bilo zapisao da će nostiti broj 4, kao što mu je prognozirao Pep Guardiola, dok je Španac bio još dječak. No, ono što se nije očekivalo je da će temperamentni mladić steći reputaciju jednog od najboljih veznih ihrača u generaciji.

Wenger je zbog mene prekinuo

U mladosti sve mu se vrtilo oko voljene Barcelone, momčad koju je gledao na Camp Nouu skoro svaki vikend. Njegov odnos s klubom je bio složen čak i na samom početku.

“Puno prije potpisao za Barceloni bio sam na probi kod Aberta Benaigesa (tadašnjeg šefa Barcelonine škole). Bio je to prvi put da sam obukao dres Barcelone u nekoj službenoj utakmici”, rekao je Fabregas..

Inače je Fabregas taj dres nosio na igralištu u svom selu, a komšije su u bilo koje doba dana mogli Cesca pronaći na igralištu, osim kada je bio na nastavi.

Fabregas se iz djetinsta dobro sjeća visokog, plavog stopera iz La Masije, naravno radilo se o Gerardu Pique, koji je protiv Cesca igrao na toj utakmici, gdje je Fabregas igrao centralnog napadača.

Cesc je nastavio igrati u svom selu, prije nego što se priključio Mataru. Ondje je ostao samo šest mjeseci. Treneri u novom klubu skrivali su ga svaki put kada bi igrali protiv Barcelone ili kada bi bio neki skaut na nekoj utakmici.

“Tačno. Kada god bi došli skauti Barcelone, oni bi me maknuli iz sastava. To sam saznao kasnije, u tim trenucima nisam ništa znao”, kazao je Fabregas.

Rodolfo Borrell, sada šef struke u Manchester Cityu je uspio prepoznati inteligenciju i umijeće skromnog dječaka, i odveo ga u La Masiju, gdje će se sastati sa Piqueom, ali ovog puta kao saigrači.

Nakon godinu dana priključio im se i Leo Messi, koji je kako kažu bio povučeniji čak i od samog Cesca.

“Osvajali smo sve! Bili smo jedina mlada B momčad koja je osvojio ligu, pa smo pobijedili Espanyolovu A ekipu mladih. Talent koji smo imali nisam vidio nigdje drugo u omladinskim selekcijama”, kaže Fabregas.

Možda i prvi korak ka zrelosti primorao ga je da razmišlja više glavom nego srcem.

“Mnoge su me stvari natjerali da odem u Arsenal. Bio sam stvarno sretan u Barceloni, ali vidio sam kako su igrači poput Messija i Piquea promaknuti u mladu A momčad, a Rodolfo više nije bio u klubu”, rekao je Fabregas.

Uz to, borba za prevlast zbog koje je bivši Barcelonin predsjednik Joan Caspar otišao 2003. godine značila još neizvjesniju budučnost. Prije 16. rođendana ukazala se prilika da ode u Arsenal.

“Gledali su me 48 puta prije nego što su došli na razgovor sa mnom”, otkrio je Cesc, te objasnio šta se događalo tih dana kada je dolazio u London, jer su topnici pozvali i Cescovu obitelj.

Njegova prilagodba išla je glatko, dijelom i zbog toga što se odlično slagao sa Sendersom u njihovom domu u Londonu, gdje su imali gazdaricu Noreen.

Uvijek sam tražio da kuha pastu sa paradajzom i pomfritom, moje omiljeo jelo”, kroz smijeh je priznao Fabregas, te nastavio:

“Sa 16 godina bio sam najmlađi strijelac u Premiershipu i u Ligi prvaka. To mi je ostvarilo put da dosegnem razinu na kojoj sam posljednih 12 godina, a to danas u nogometu nije lako. Liga prvaka mi je san od kako sam bio dječak.”

“Bio sam sreta da sam igrao u mnogo finala i pobijedio u mnogima. Osvojio sam gotovo sve. Primio nas je Arsene Wenger i dopredjsenik David Dein. Predložili su da treniram sa prvom momčadi odmah u prvoj godini. NIšta nisam razumio: pta oni rade djecom poput mene?”

“Bilo je ljeto, zašto nisu na odomru? Bio sam zapanjen da su zaustavili sve zbog običnog školarca iz Barcelone. Htjeli su da brzo uđem u prvu postavu. Vjerovali su u mene, ali još nisam uspio skontati je li to bilo samo ‘prodavanje magle’. Istina je da je Arsene Wenger zbog mene prekinuo odmor u Francuskoj.

“Wenger mi je osobno ponudio dolazak. To je sve presudilo i odlučio sam poći tim putem. Sve je onda bilo fantastično”, završio je Cesc Fabregas.

Fabregas je za Arsenal odigrao 212 utakmica i postigao 35 golova.

[su_bet365_americki_nogomet]

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!