NaslovnicaVijestiFabregas otkrio zašto je Mourinho otpušten iz Chelseaja

Fabregas otkrio zašto je Mourinho otpušten iz Chelseaja

Vezni igrač Chelseaja, Cesc Fabregas, otkrio je zašto je Jose Mourinho napustio Chelsea. Portugalski stručnjak dobio je otkaz u decembru nakon razočaravajućih rezultata u sezoni u kojoj su branili titulu, a većim dijelom su tavorili u donjem dijelu tabele. Na klupi Bluesa “Specijalnog” je naslijedio Guus Hiddink.

Fabregas

Za vrijeme Mourinhovog boravka u klubu, Fabregas je označen kao jedan od igrača u grupi koja se suprotstavila Mourinhovoj rigoroznoj disciplini, i kao posljedica toga, izviždan je od strane navijača.

Poslije svega, Fabregas, koji insistira na uvjerenju da je ostao u dobrim odnosima sa bivšim trenerom, krivi sebe i svoje saigrače, jer kako kaže, svi zajedno su zloupotrijebili njegovo povjerenje.

“Izuzetno ga poštujem, i dalje smo u kontaktu”, izjavio je Fabregas za Sky Sports.

“Najveći problem je bio što nam je isuviše vjerovao, dao nam je dosta oduška pošto smo bili šampioni, i iznevjerili smo ga.”
“To je bio glavni razlog što je morao da nas napusti, i sada svi osjećamo krivicu zbog toga.” kazao je on.

Španjolac koji je proveo osam godina u Arsenalu, takođe je istakao kako bi volio da Leicester, kao veliko iznenađenje Premiershipa osvoji titulu, a ne Tottenham, ljuti rival njegovog bivšeg kluba sa Emiratesa.

[su_sportingbet_euro2016]

Pijevci su se primakli Lisicama na pet bodova, nakon sinoćnjeg ubjedljivog trijumfa na gostovanju Stoke Cityju, a do kraja sezone ostalo je još pet kola.

Upitan za mišljenje o ishodu šampionske trke prije ove utakmice, Fabregas je rekao: “Nadam se da neće osvojiti titulu, volio bih da to bude Leicester, da budem iskren”.

“Zbog svega što su uradili tokom sezone zaslužili su da budu šampioni”, dodao je.

Nakon 33 odigrana kola, klub sa Stamford Bridgea zauzima tek 10. mjesto na tabeli, sa 44 osvojena boda, i daleko je od mjesta koja vode u Evropu sledeće sezone. Za vikend su ubjedljivo poraženi od Cityja na Stamfordu (0:3), a u narednom kolu očekuje ih gostovanje Bournemouthu.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!