NaslovnicaVijestiFabregas: Ovaj bivši saigrač u Arsenalu je najbolji veznjak sa kojim sam...

Fabregas: Ovaj bivši saigrač u Arsenalu je najbolji veznjak sa kojim sam ikada igrao

Cesc Fabregas nije baš popularna ličnost u Arsenalu ovih dana, ali evidentno je da još uvijek gaji naklonost ka višem klubu.

Fabregas

Veznjak Chelseaja proveo je osam sezona Highburyju/Emiratesu, a ponio je čak i kapitensku traku Gunnersa 2008. sa samo 21 godinu, prije nego što je otišao u Barcelonu 2011, za 34 miliona eura.

Međutim, njegovim dolaskom na Stamford Bridge 2014, postao je omražena ličnost u sjevernom Londonu, te je dočekivan zvižducima na Emiratesu.

Bez obzira na to, Fabregas je uvrstio Arsenea Wengera među jednog od najboljih menadžera za koje je igrao, pored Josea Mourinha.

Govoreći za Football Daily na sponzorskoj manifestaciji proizvođača sportske opreme Pume, izabrao je najboljeg veznjaka sa kojim je igrao u svojoj dosadašnjoj karijeri, a koji će definitivno iznenaditi mnoge.

Pomenuo je legende Barce, Andresa Iniestu i Xavija Hernandeza, ali očigledno, za Fabregasa, nijedan od njih se ne može porediti sa Mathieuom Flaminijem. Njih dvojica su igrali zajedno nekoliko godina prije nego što je Francuz otišao u Milan, a Fabregas izuzetno cijeni njegove kvalitete, te kaže da bi mu bilo teško izabrati ‘broj jedan’ između njega i Gilberta Silve.

[su_netbet_bonus_ches]

“Igrao sam sa njim dvije godine, pokrivao me je sve vrijeme. Pokrivao je ogroman dio terena.”

“Ako bih rekao Iniesta ili Xavi, da oni su fantastični za oko, ali u ‘pravom’ fudbalu, za mene stvari stoje drugačije.”

“Kad bih morao da biram, bio bi to Gilberto Silva ili Flamini.”

Koliko visoko Fabregas kotira Flaminija, govori činjenica da je španski reprezentativac igrao sa takvim asovima poput Xavija Hernandeza, Andresa Inieste, Xabija Alonsa, Sergia Busquetsa, Patricka Vieire, a to su samo centralni vezni igrač, bez uzimanja u obzir ofanzivnih veznjaka ili krilnih igrača.

Mathieu Flamini stigao je u Arsenal 2004. godine iz Marseillea, odakle je 2008. godine prešao u Milan, da bi se poslije pet godina vratio u Arsenal, čiji dres još uvijek nosi. 32-godišnjak je zabilježio 242 nastupa za Gunnerse u svim takmičenjima, postigavši 13 golova. Za reprezentaciju Francuske odigrao je 3 utakmice.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!