NaslovnicaVijestiFantastična koreografija navijača Zvezde: "Tražite nešto?!"

Fantastična koreografija navijača Zvezde: “Tražite nešto?!”

Crvena Zvezda je poražena od PSG-a u posljednjoj utakmici Lige prvaka, ali utakmicu je još jednom obilježila fantastična koreografija navijača Zvezde preko svih tribina.

antastična koreografija navijača Zvezde

50.000 navijača Zvezde su ponovo ispunili popularnu ‘Marakanu’ do posljednjeg mjesta, a kao i u prethodne dvije utakmice, prilikom izlaska igrača na teren, raširili su koreografiju preko čitavog stadiona.

Navijači Zvezde sa sjeverne tribine napravili su “prozivku” za goste iz Pariza. “Delije” su na svojoj tribini od najlona sačinile lik Arapina, kako vodi kamilu kroz pustinju, aludiravši na prebogate vlasnike PSG-a, u prvom redu Nassera Al-Khelaifija.

Ispod te slike na ogradi je stajala parola: “Tražite li nešto?” Arapin je gledao ka zapadnoj tribini, na kojoj su takođe od najlona napravljeni pehari Lige prvaka i Interkontinentalnog kupa, a na istočnoj tribini pisalo je “1991”, godina u kojoj je Crvena Zvezda ostvarila svoje najveće uspjehe.

Aluzija je jasna: PSG je bogat, prebogat, ali i dalje nema ono što ima Crvena Zvezda – naslov prvaka Europe!

Što se tiče same utakmice, PSG je slavio rezultatom 4:1, pokazavši izuzetnu klasu i vanserijski individualni kvalitet pojedinaca, mada, utisak je da je rezultat ipak previsok, i da je Zvezda i pored ubjedljivog poraza pokazala da nije zalutala u najjače klupsko natjecanje.

PSG je došao u vođstvo nakon sjajnog prodora Mbappea u 10. minutu, i asistenciju Cavaniju, kojem nije bilo teško da pošalje loptu u mrežu, a na 2:0 povisio je Neymar nakon sjajne solo akcije u 40. minutu.

Ipak, u drugom poluvremenu vidjeli smo potpuno drugačije lice Crvene Zvezde, koja je apsolutno gospodarila terenom u prvih 10 minuta nastavka, stvarala šanse, da bi u 56. minutu Gobeljić odličnim volej udarcem savladao legendarnog Gianluigija Buffona.

Činilo se u tim trenucima da Zvezda može do još jednog podviga, međutim, u 74. minutu, nakon slobodnog udarca, Marquinhos je bio najviši u skoku i glavom poslao loptu u mrežu, a u drugom minutu sudačke nadoknade Mbappe je pobjegao Zvezdinim defanzivcima i iskoristio odlično dodavanje Neymara, te tako postavio konačan rezultat.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!