Fenninger bolja od Maze

Danas smo prisustvovali nevjerojatnoj drami na posljednjoj utrci ženskog veleslaloma u Meribelu. Prije posljednje utrke sezone, Tina Maze je imala 18 bodova prednosti ispred Anne Fenninger. Uz to Fenninger se borila i sa Brem za mali kristalni globus u veleslalomu, a imala je prednost od 86 bodova.

Austrijanka je pokazala da se sjajno nosi s pritiskom, te je odvozila dvije odlične utrke. Da drama bude veća nakon prve utrke Fenninger je bila vodeća s prednošću od 27 stotinki ispred Maze koja je odvozila možda čak i iznad svojih mogućnosti u ovom trenutku,  a treća je bila Brem. U takvoj situaciji Anna je bila osvajačica velikog kristalnog globusa za 2 boda.

Fenniger na stazi

U drugoj vožnji Brem je odvozila sjajno, a Maze je ponovno skijala odlično, ali završila je s 26 stotinki zaostatka za Brem. Na stazu je krenula Fenninger i pod pritiskom odvozila maestralno i pobjedila ispred Brem sa 38 stotinki prednosti, te pobjedila u jednoj od najnapetijih završnica skijaškog kupa u povijesti.

Na taj način Fenninger je uzela i veliki i mali kristalni globus i na  najbolji način zaključila uspješnu sezonu, u kojoj je uspjela obraniti veliki kristalni globus. Tako su Austrijanci danas imali savršeni dan i dobili pobjednike i u ženskoj i u muškoj konkurenciji.

Nakon što smo, na forumu SvijetKladjenja, prije par godina prognozirali da će Ivica Kostlić uzeti Veliki kristalni globus dok je koeficijent bio nevjerojatnih 20,00, prošle godine smo sugerirali istu okladu na Annu Fenninger dok je koeficijent bio 15,00, a ove godine smo istu okladu odigrali po koeficijentu 6,00!