NaslovnicaVijestiFerguson je pokušavao na svaki način da Ronalda odvrati od Reala

Ferguson je pokušavao na svaki način da Ronalda odvrati od Reala

“Svi, samo ne Madrid”, kaže jedna česta krilatica u Kataloniji. Klub koji na svom grbu nosi križ Svetog Žordija – sveca zaštitnika Barcelone – i crveno-žute boje katalonske zastave uvijek je sebe vidio (ai drugi su ga tako vidjeli) kao oponenta kastiljanskom centralizmu iz Madrida. Alex Ferguson je Škot i ove stvari ga ne zanimaju previše, ali je u jednom trenutku svoje briljantne karijere otvoreno stao na stranu Blaugrane protiv Real Madrida…

ronaldo-ferguson-man-utd_3354169

Sir Alex Ferguson stupio je u kontakt s Barcelonom kako bi spriječio Cristiana Ronalda da ode iz Manchester Uniteda u Real Madrid, navodi se u biografiji portugalskog nogometaša.

Fergusonu se nije dopalo na koji način Real želi pribaviti sebi Cristiana Ronalda, zbog čega je klub iz Engleske poslao pismo predsjedniku Ramonu Calderonu, zamolivši ga da prestane s javnim istupima koji tih dana nisu prestajali. Kako je Real postajao sve sigurniji da će u ljeto 2008. godine uspjeti privoljeti Cristiana Ronalda da pređe u Madrid, Ferguson je želio uvuče Barcelonu u čitavu priču, ali portugalski nogometaš je već bio odlučio.

“Ferguson je odletio u Portugal da izravno ‘presiječe’ ponudu Reala”, navodi poznati španjolski novinar Gilja Balag.

“Bio je jasan da neće dozvoliti da ga nitko ucjenjuje ili prisiljava na bilo što. Ovo je bilo mnogo više od transfera, ticalo se održanja njegovog autoriteta u očima nogometnog svijeta. ”

Kako se ističe, tjednima je Ferguson pokušavao uvjeriti Kristijana odustati. Kako je vidio da to neće uspjeti, okrenuo se Barceloni, pokušavajući ih nagovori da pošalju ponudu.

Bilo tko, samo ne Real Madrid … Ali Cristiano Ronaldo je odlučio. Ferguson, shvativši da je poražen, napravio je “džentlmenski dogovor” s Ronaldovim agentom Jorgeom Mendesom da se transfer odgoditi.

“Neće ga pustiti tog ljeta (2008. godine, poslije osvajanja Lige prvaka), ali ako se bude dobro ponašao, ako bude dao dovoljno klubu i ako Madrid dođe s rekordnom ponudom, neće ga sprečavati da ode”, otkriva Balag.

Tako je i bilo. Ronaldo je 2009. godine prešao na “Santiago Bernabeu” za rekordnu sumu novca.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!