NaslovnicaVijestiFerguson otkrio koji igrač bi imao sigurno mjesto u najboljih 11 koje...

Ferguson otkrio koji igrač bi imao sigurno mjesto u najboljih 11 koje je ikad trenirao u Unitedu

Legendarni Sir Alex Ferguson smatra se jednim od najboljih trenera svih vremena, a po mišljenju mnogih i najboljim, i to sa razlogom.

Ferguson otkrio tko bi imao sigurno mjesto u najboljih 11

75-godišnjak je proveo 26 nevjerovatnih sezona vodeći Manchester United, sa kojim je osvojio čak 38 trofeja, od čega je 13 puta osvajao Premier ligu, te dva puta Ligu prvaka.

Legendarni škotski trener je imao velikih problema u prve tri sezone na Old Traffordu, a ta priča je već poznata svima. Bio je na rubu otkaza, i da je tada napustio klub, engleski, kao i svjetski nogomet bi se promijenio u potpunosti. Igrači koje je trenirao kroz tih 26 godina su zastrašujući, s toga ne iznenađuje činjenica kako mu je bilo teško izabrati najboljih 11 igrača koje je ikad trenirao u Unitedu.

U izjavi za Sunday World još 2013. godine, par mjeseci prije nego što je otišao u mirovinu, legendarni Fergie je na zanimljiv način odgovorio na pitanje novina o najboljih 11 koje je trenirao.

“To je apsolutno nemoguće odrediti, apsolutno nemoguće. Pogledajte napadače kaoje sam imao, počevši od Briana McClaira, zatim Mark Hughes, Andy Cole, Cantona, Ruud van Nistelrooy, Louis Saha, Ole Gunnar Solskjaer, Dwight Yorke, Teddy Sheringham. Zatim trenutni napadači Wayne Rooney, Robin van Persie, Javier Hernandez Chicharito. Kako izabrati nekog od njih? Cantona i možda još netko?”

“Vezni red bi možda bilo lakše odabrati, jer sam imao Roy Keana, Bryana Robsona i Paula Scholesa, oni su fantastični igrači, kao također i David Beckham, Cristiano Ronaldo i Ryan Giggs.”

[su_premierleague]

Ipak, kako je tada rekao, samo Denis Irwin, koji je za ‘Crvene vragove’ skupio 529 nastupa pod njegovim vodstvom, nakon što je stigao u klub za samo 625,000 funti iz Oldham Athletica, je igrač koji bi imao sigurno mjesto u njegovih najboljih jedanaest.

“Iskreno, rekao bih samo kako bi Denis Irwin jedini imao sigurno mjesto u tom timu”, dodao je Sir Alex Ferguson.

“Sjećam se jedne utakmice na Highburyju, imao je loše dodavanje prema nazad u posljednjoj minuti utakmice i Dennis Berkgamp je došao do lopte i postigao gol. Nakon utakmice, novinari su mi rekli kako moram biti razočaran tim Irwingovim dodavanje, ali odgovorio sam da jedna greška u deset godina nije loša stvar. Bio je nevjerovatan igrač.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!