NaslovnicaVijestiFerguson: Rashford je jedan od najboljih talenata Manchester Uniteda posljednjih godina

Ferguson: Rashford je jedan od najboljih talenata Manchester Uniteda posljednjih godina

Legendarni trener Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson pohvalio je napadača Marcusa Rashforda izjavivši da je on jedan od najboljih talenata njegovog bivšeg kluba u posljednjih nekoliko godina.

Rashford je jedan od najboljih talenata Manchester Uniteda

Rashford je na scenu stupio prošlog mjeseca kad je na utkmici protiv Mitdjyllanda u Europa ligi potpuno neplanirano zaigrao umjesto povrijeđenog Anthony Martiala, a u uzvratnoj utakmici je postigao dva važna gola u pobjedi od 5-1.

Njegov san se nastavio samo par dana poslije toga, kada ga je Van Gaal uvrstio u početnih 11 za utakmicu protiv Arsenala. 18-godišnjak je ponovo zablistao i postigao nova dva gola, te osigurao pobjedu svom timu rezultatom 3-1 na Old Traffordu.

Nekoliko tjedana kasnije, Rahsford je postigao i pobjednički gol u derbiju dva Manchestera, par dana prije reprezentativne pauze, te tako pomogao “Crvenim vragovima” da se približe top četiri. Ferguson, koji je tokom svog boravka na klupi Uniteda u klub doveo mnoštvo talenata koji su izrasli u vrhunske igrače, vjeruje da bi Rahsford mogao biti jedan od najboljih koje je klub ikada imao.

“Morate mu čestitati (Van Gaalu), dao je priliku devetorici mladih igrača da debituju za klub. Mislim da je budućnost kluba dobra. Rahsford je primjer onoga što mislim da je Manchester United. To je klub u Engleskoj koji uvijek prepozna igrače kao što je Rahsford i daje mladim igraima priliku.”

“Ne postoji drugi klub u Engleskoj koji ‘djeci’ daje takve prilike. Rahsford je senzacija i jedan od najboljih talenata Manchester Uniteda posljednjih godina.”

United se nalazi na šestom mjestu u ligi sa 50 osvojeniuh bodova, a nakon pobjede protiv Manchester Cityja sada su bodovno izjednačeni sa West Hamom koji je peti, a za četveroplasiranim gradskim rivalima sada zaostaju samo jedan bod.

“Crveni vragovi” svoju sljedeću utakmicu igraju protiv Evertona u nedjelju, tima protiv kojeg će igrati i u polufinalu FA Kupa ukoliko prođu protiv West Hama u četvrtfinalu.

[su_bet365_watch_live_football_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!