NaslovnicaVijestiFerguson: Ukoliko daju otkaz Mourinhu, ostaju bez jednog od najboljih trenera

Ferguson: Ukoliko daju otkaz Mourinhu, ostaju bez jednog od najboljih trenera

Legendardni Sir Alex Ferguson je izjavio da ukoliko Chelsea uruči otkaz Mourinhu, da će se riješiti jednog od najboljih trenera svih vremena.

ferguson mourinho

Poraz u subotu od Bournemoutha je ukupno osmi ove sezone u Premier ligi za prvake, a sve je više onih koji za glavnog krivca smatraju upravo trenera londonskih “plavaca”. Kako pišu mediji sa otoka, potencijalni loš rezultat u Ligi prvaka ove sedmice bi mogao biti kraj za “Special One-a”.

To bi bila velika pogreška, ako je vjerovati bivšem Mourinhovom rivalu, legendardnom Alexu Fergusonu, koji je izjavio: “Roman je smijenio toliko trenera u posljednjih deset godina, i siguran sam da je naučio lekciju. Mora vjerovati i imati povjerenja u Josea koji može preokrenuti situaciju.”

“Nema smisla dati otkaz jednom od najboljih trenera svih vremena, on je osvojio Ligu prvaka dva puta, osvojio je ligu u svakoj državi u kojoj je trenirao, osvojio je dosta trofeja. Vidio sam ga skoro i razgovarao s njim, a ovo je prvi put da je suočen s ovakvim neuspjehom.”

[su_bet_at_home_1]

“Ako pogledate njegovu cijelu karijeru tu nema ničeg drugog osim konstantnog napretka, a sada po prvi put se suočava s ovakvom situacijom. Ovo je veliki izazov za njega. Gledao sam utakmicu u subotu i Chelsea je trebao pobijediti sa par golova razlike, ali su izgubili, i takve situacije nisu lake za trenere u današnjem nogometu, jer medijska pozornost je ogromna.”

“Nogomet danas je velika financijska industrija, televizijski ugovori vrijede milijarde, novinara je više nego ikad, a pritisak navijača je ogroman. Sve je postalo industrija velikog rizika. Prosječno trajanje posla jednog trenera je godinu dana, i tako je svugdje u Europi. Što se tiče Josea, mislim da dobri lideri uvijek na kraju pronađu rješenje.”

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!