NaslovnicaVijestiFernando Torres se na kraju sezone vraća na 'Ostrvo'?

Fernando Torres se na kraju sezone vraća na ‘Ostrvo’?

Mediji u Velikoj Britaniji danas su plasirali zanimljivu informaciju, a to je povratak Fernanda Torresa u njegov bivši klub, Liverpool. Međutim, ovu informaciju treba uzeti sa rezervom jer je veoma poznato da Torres i nije najbolje došao kod navijača Liverpoola jer je svojevremeno prešao u rivalski klub, Chelsea.

Torres

Za Fernanda Torresa u Atletico Madridu je sve manje mjesta. Diego Costa je na pragu povrtaka, jer Roman Abramovič sprema velike reforme u timu. U napadu Jorgandžija još se nalaze Antoine Griezmann, Vietto, Jimenez te eventualno Costa koji bi bio četvrti napadač u redovima Diega Simeonea. Špekulacije medija su da bi Liverpool želio dovesti Torresa na pozajmicu.

Nijedan od ova dva kluba nisu se oglasila povodom ovoga, a vjerujemo da bi dogovori za ovaj transer ukoliko bi do njega došlo bili u velikoj tajnosti.

Atletico Madrid se jučer plasirao u četvrtfinale Lige pravaka savladavši PSV u boljem izvođenju jedanaesteraca, a Fernando Torres bio je precizan sa ‘kreča’.

El Nino je karijeru upravo počeo u Atletico Madridu u kojem je u svom prvom boravku bio od 2001. do 2007. godine, a nakon toga je otišao u Liverpool u kojemu je proveo četiri godine. Onda je uslijedio veliki transfer, a pravi šok navijače za navijače Liverpoola. Torres je prešao u Chelsea za 50 miliona funti 2011. godine, što je bio rekordan transfer u to vrijeme u Premiershipu. Iz Chelseaja je poslan na pozajmicu u Milan koji su kasnije otkupili njegov ugovor, a sada se nalazi u Atletico Madridu u kojem je na pozajmici iz milanskog kluba. Tržišna vrijednost Torresa procjenjuje se na oko sedam miliona eura. U svojoj karijeri je osvajao dvaput Europsko prvenstvno, jednom Svjetsko, jedanput Ligu prvaka te po jedan put FA kup i Europa Ligu. Španac je ove sezone u 21 utakmici u španskom prvenstvu postigao pet golova, a u Ligi prvaka u osam utakmica u kojima je nastupao nije postigao nijedan gol.

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!