NaslovnicaVijestiFIFA DONIJELA ODLUKU: Chelsea će do 2020 godine morati prodati čak 30...

FIFA DONIJELA ODLUKU: Chelsea će do 2020 godine morati prodati čak 30 nogometaša!

Londonski Chelsea će morati prodati ni manje ni više nego 30 igrača do sezone 2020/ ukoliko FIFA prihvati prijedlog za ograničavanje broja posuđenih igrača iz jednog kluba.

Chelsea pred potpisom

Britanski list The Times je izvijestio da FIFA je iza zatvorenih vrata već ratificirala prijedlog izmjene i dopune pravila o broju posuđenih igrača što će uskoro i javno objaviti. Ta inovacija će itekako utjecati na poslovanje i funkcioniranje nekih europskih klubova.

MOURINHO DOVODI BRANIČA ZA 103 MILIJUNA EURA: On je jedan od najboljih u Europi na toj poziciji!

FIFA želi napraviti promjene od sezone 2020/21, a prema novom pravilu, svaki klub mogao bi posuditi najviše šest do osam igrača. Do sada, količinska ograničenja na broj posuđenih igrača ne postoje, te su se pojavile kritike kako veliki i bogati klubovi, igrače kupuju i gomilaju ih na lageru te ih posuđuju manjim ekipama ne gledajući na njih kao igrače za prvi tim nego kao robu koju mogu prodati po višeoj cijeni od nabavne.

U Engleskoj se u ovom smislu ističe Chelsea, koji trenutno broji ni manje ni više nego posuđenih 39 igrača, među kojima su mnogi posuđeni u “bratske” klubove gdje po nekoliko sezona igraju u prvom timu koji im dozvoljava adekvatno razvijanje.

FIFA će sa novim pravilom također utjecati na poslovne veze između klubova u pogledu odnosa glavni klub – bratski klub tako što će najviše dva nogometaša iz jednog kluba moći biti posuđena u drugi klub.

 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!