NaslovnicaVijestiFIFA platila Barceloni dva miliona funti odštete!

FIFA platila Barceloni dva miliona funti odštete!

Barcelona je dobila dva miliona funti odštete od FIFA-e zbog povrede Thomasa Vermaelena, koju je zadobio na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu.

vermaelen suarez busquets

Nakon što se u posljednjih par sezona borio sa fizičkom spremom i minutažom u Arsenalu, Barcelona je ipak poslala iznenađujuću ponudu za belgijskog reprezentativca u ljeto 2014. godine, koju je klub iz sjevernog Londona prihvatio.

Samo par tjedana prije prelaska u Španjolsku, Thomas se povrijedio na utakmici Svjetskog prvenstva protiv Rusije, kada je iz igre morao izaći u 31. minuti. Nakon dolaska u katalonski tim, Vermaelen se i dalje nastavio boriti sa nizom povreda, i u cijeloj sezoni je proveo samo 62 minute na terenu.

Ove sezone je stanje mnogo bolje, odigrao je 17 utakmica u svim takmičenjima, ali prema pisanju Mirrora, FIFA je ipak na račun Barcelone uplatila odštetu u visini od dva miliona funti zbog vremena tokom kojeg je Belgijanac izbivao sa terena zbog povrede na Svjetskom prvenstvu koje organizuje upravo FIFA.

Pod vodstvom Luisa Enriquea ove sezone, Vermaelen je kako se čini četvrti izbor na poziciji centralnog defanzivca, iza Gerarda Piquea, Javiera Mascherana i Jeremyja Mathieua.

Međutim, u svim utakmicama koje je odigrao, 30-godišnjak je pravio vrlo malo defanzivnih grešaka, imao prosjek od sedam oduzetih lopti po utakmici, te tačnost dodavanja od čak 91 posto.

Večeras će Barcelona igrati protiv njegovog bivšeg kluba Arsenala na Emirates stadionu u okviru prve utakmice osmine finala Lige prvaka. No, hoće li on nastupiti na dobro poznatom terenu, ostaje nam da vidimo.

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!