NaslovnicaVijestiFIFA objavila kandidate za igrača godine

FIFA objavila kandidate za igrača godine

Napadač Atletico Madrida Antoine Griezmann, igrač Barcelone Lionel Messi i Cristiano Ronaldo iz Real Madrida ušli su u najuži izbor za najboljeg igrača godine u izboru FIFA, objavila je danas Svjetska nogometna federacija.

igrača godine

Messi i Ronaldo su u prethodnih osam sezona osvajali ovu nagradu, koja se dodelju najboljem nogometašu svijeta u prethodnoj godini. Oni su sedam puta u prethodnih osam sezona bili na prve dvije pozicije.

Messiju je do sada pet puta pošlo za rukom osvojiti ovu nagradu, dok je Ronaldo triput bio najbolji.

Griezmannov Atletico Madrid, ali i reprezentacija Francuske, prethodnog ljeta su poraženi u finalima Lige prvaka, odnosno Europskog prvenstva od Ronaldovog Reala, odnosno Portugala.

Igrača godine biraju kapetani reprezentacija, selektori, novinari i navijači putem interenta, a nagrada će biti dodijeljena 9. siječnja 2017. godine.

U najužem izboru za trenera godine nalaze se trener Real Madrida Zinedine Zidane, trener Leicestera Claudio Ranieri i selektor Portugala Fernando Santos.

Za najbolju nogometašicu u prethodnoj godini nominirane su Njemica Melanie Behringer, Carli Lloyd iz SAD i Brazilka Marta. Sve tri kandidatkinje zabilježile su više od 100 nastupa za reprezentacije.

U najužem izboru za najboljeg ženskog trenera nominirane su Njemica Silvia Neid, Amerikanka Jill Ellis i Šveđanka Pia Sundhage.

FIFA od ove godine više ne dodjeljuje nagradu Zlatna lopta (Fifa Ballon d’Or), jer su okončali šestogodišnju suradnju s magazinom France Football koji je zadržao prava na naziv i nagrade igračima.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!