NaslovnicaVijestiFIFA suspendovala Hakana Calhanoglua do kraja sezone

FIFA suspendovala Hakana Calhanoglua do kraja sezone

Vezni igrač Bayer Leverkusena Hakan Calhanoglu dobio je zabranu igranja nogometa u trajanju od četiri mjeseca nakon što je utvrđeno da je prekršio ugovor sa Trabzonsporom 2011. godine.

FIFA suspendovala Hakana Calhanoglua

On je potpisao ugovor sa turskim klubom kada je imao 17 godina, potvrđujući tako da će igrati za klub od sezone 2012/13.

Prekršaj je napravio kada je odlučio potpisati produženje ugovora sa njemačkim Karlsruherom umjesto prelaska u Tursku. Trabzonspor je navodno platio Calhanogluu i njegovom agentu oko 100,000 eura prilikom potpisa ugovora 2011. godine.

Turski klub je podnio tužbu FIFA-inom odboru za rješavanje sporova u aprilu/travnju 2013. godine, a iz odbora je potvrđeno da je Calhanoglu prekršio svoj ugovor, te je dobio zabranu igranja u trajanju od četiri mjeseca.

Međutim, ta odluka je privremeno obustavljena nakon što je turski reprezentativac uputio žalbu Arbitražnom sudu za sport (CAS), ali ta žalba mu ništa dobro nije donijela, nego će pored već navedene suspenzije morati i platiti 100,000 eura Trabzonsporu.

U izvještaju se navodi: “Hakan Calhanoglu mora platiti 100,000 eura Trabzonsporu. Pored toga, kazna od četiri mjeseca zabrane igranja, kojom je kažnjen od strane FIFA-inog odbora za rješavanje sporova, a koja je bila privremeno ukinuta, ponovo stupa na snagu.”

Leverkusen će ovog mjeseca igrati osminu finala Lige prvaka protiv Atletico Madrida, a u Bundesligi se nalazi na devetom mjestu sa sedam bodova zaostatka za četvrtim mjestom koje vodi u Ligu prvaka.

Iz kluba su negodovali povodom suspenzije jednog od najboljih igrača, jer se taj incident desio prije nego što je došao u klub 2014. godine.

“Naravno, nismo zadovoljni ovom odlukom koja je za nas neshvatljiva”, rekao je sportski direktor njemačkog kluba.

“To je težak udarac za Hakana, kao i za nas. Mi smo također teško kažnjeni, iako nismo imali nikakve veze sa tim događajima iz 2011. godine. Sada ćemo morati igrati bez vrlo važnog igrača u ključnom dijelu sezone.”

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[su_euro_soccer_bonus]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

(VIDEO) Pogledajte kako je Sandro Tonali namjestio svoj žuti karton protiv...

0
Nogometaš Sandro Tonali se suočava s ozbiljnim optužbama zbog sudjelovanja u kockarskim aktivnostima, što bi moglo rezultirati dugotrajnom suspenzijom iz nogometnih natjecanja. Tonali, talijanski...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!