NaslovnicaVijestiFIFA zaprijetila izbacivanjem Španjolske sa predstojećeg Svjetskog prvenstva

FIFA zaprijetila izbacivanjem Španjolske sa predstojećeg Svjetskog prvenstva

Učešće Španjolske na Svjetskom prvenstvu sljedeće godine je pod velikim pitanjem nakon što je danas iz FIFA-e stiglo upozorenje o umješanosti politike u Španjolski nogometni savez.

Španjolska propušta Svjetsko prvenstvo

FIFA je obavijestila Španjolski nogometni savez (RFEF) kako će nastavak uključenosti španjolske vlade u predstojeće izbore za novog predsjednika saveza rezultirati njihovim izbacivanjem sa Svjetskog prvenstva, koje se održava u Rusiji sljedećeg ljeta.

Španjolski nogomet od jula predvodi privremeni predsjednik Juan Luis Larrea, nakon što je bivši predsjednik Angel Maria Villar bio prisiljen odstupiti sa pozicije zbog optužbi za korupciju.

Španjolska propušta Svjetsko prvenstvo?

I dok se Španjolci pripremaju za nove izbore, Nacionalno sportsko vijeće španjolske vlasti kontaktiralo je nogometni savez, te se pokušalo umješati u izbor Villarovog nasljednika. Kako piše španjolski El Pais, FIFA je poslala upozorenje savezu, te jasnu poruku kako španjolska vlada ne smije biti umješana u izbore, inače će reprezentacija biti izbačena sa Svjetskog prvenstva.

Pravilo FIFA-e glase da ‘svaki njen član mora samostalno upravljati svojim poslovima i osigurati da se treće strane ne upliću u te njihove poslove’.

Villar je odstupio od mjesta predsjednika saveza nakon što je u julu uhićen zbog optužbi za korupciju, zajedno sa svojim sinom i još trojicom članova saveza. Optužbe su se odnosile na tajne radnje, pronevjeru i falsificiranje dokumenata. On se tom prilikom se također povukao i sa pozicije podpredsjednika UEFA-e i izvršnog podpredsjednika FIFA-e, gdje je bio drugi najvažniji čovjek, odmah iza Giannija Infantina.

Nekadašnji predsjednik FIFA-e Sepp Blatter je u vrijeme svog mandata na sličan način prijetio Španjolskoj izbacivanjem sa Europskog prvenstva 2008. godine, koje je ‘Crvena furija’ na kraju osvojila, a i tada je španjolska vlada optužena za miješanje u izborni proces. Blatter je to upozorenje poslao nakon što je vlada zahtijevala da se izbori održe prije Olimpijade u Pekingu te godine.

Villar, koji je tad bio na pola svog prvog mandata na poziciji predsjednika Španjolskog nogometnog saveza, podnio je zabranu protiv odluka španjolskog ministra sporta, te je FIFA na kraju odustala od izbacivanja njegove reprezentacije sa EURO-a.

Trenutno je Španjolska jedan od favorita za osvajanje Svjetskog prvenstva, nakon što je impresionirala u kvalifikacijama. Španjolska je u svojoj grupi B dobila Portugal, Maroko i Iran, a u kvalifikacijama je upisala devet pobjeda iz ukupno deset odigranih utakmica.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!