NaslovnicaVijestiFlorentino Perez: Nismo mogli zadržati Ronalda zbog ovoga

Florentino Perez: Nismo mogli zadržati Ronalda zbog ovoga

Predsjednik “kraljevskog kluba” Florentino Perez otkrio je zbog čega Real nije mogao zadržati Ronalda na Santiago Bernabeu, pošto je ljetos nakon 9 godina provedenih u Madridu otišao u Juventus.

Florentino Perez, predsjednik Real Madrida, za španjolske medije je izjavio da je Cristiano Ronaldo želio da napusti klub, ali i da će Santiago Bernabeu uvijek biti njegov dom.

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena nakon devet godina u Realu ovog ljeta je prešao u Juventus u transfer vrijednom 100 miliona eura, koji ukoliko se ispune određeni uslovi može porasti za još 12 miliona. Real je dozvolio Ronaldu da ode u Torinu uprkos činjenici da je u ugovoru imao otkupnu klauzulu od milijardu eura.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

“Otkupne klauzule u ugovorima naših igrača su tu da odvrate sve one koji su zainteresovani za njih. Međutim, najprofitabilnija prodaja ovog ljeta bila je Ronaldova. Želio je da ode iz ličnih razloga, a kada se svi slože oko neke solucije onda dođe do dogovora. Realu niko nije ponudio više od 100 miliona eura kao Juventus.”

“Ne možemo ništa uraditi, ali zahvaljujemo Ronaldu za sve što je uradio u dresu našeg kluba. On je poslije Alfreda Di Stefana najbolji svih vremena i ovo će uvijek biti njegov dom”, kazao je Perez.

Ronaldo je za devet sezona u dresu Reala odigrao 438 takmičarskih utakmica i postigao gotovo nevjerovatnih 450 golova. S “kraljevskim klubom” osvojio je četiri Lige šampiona, tri klupska prvenstva svijeta te po dva pehara šampiona Španjolske, Kupa kralja, Superkupa Španjolske i Evrope.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!