NaslovnicaVijestiFM 2016 predviđa: Koliko bi najbolji svjetski treneri bili uspješni u Leicesteru...

FM 2016 predviđa: Koliko bi najbolji svjetski treneri bili uspješni u Leicesteru ove sezone?

Nakon što je Leicester City odlučio prošlog ljeta otpustiti Nigela Pearsona i za novog trenera imenovati Claudija Ranierija, ta odluka nije najbolje prošla kod navijača tog kluba.

Koliko bi najbolji svjetski treneri bili uspješni

Taj se potez svakako činio čudnim u to vrijeme. Pearson je odveo klub do naslova prvaka u Championshipu, te ih uspio zadržati u Premiershipu u prvoj sezoni nakon ulaska u istu. Ranieri je, s druge strane, dobio otkaz na poziciji grčkog selektora nakon ponižavajućeg poraza protiv Farskih otoka u kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo.

Sigurno je ova promjena mogla rezultirati pravom katastrofom, ali desilo se upravo suprotno. Iskusni Talijan je trenutno ponosni vlasnik trofeja prvaka Premier lige nakon što je sa Leicesterom uspio napraviti najveći uspjeh u klupskoj povijesti, te je gotovo sigurno da će osvojiti nagradu za trenera godine u Premier ligi.

Odlučili smo testirati najveće svjetske trenere, uključujući Diega Simeonea, Josea Mourinha, Pepa Guardiolu i Carla Ancelottija, na Ranierijevog poziciji u popularnoj nogometnoj simulaciji Football Manager 2016.

Leicester je vrlo dobra momčad u ovogodišnjoj verziji ove igre, posebno nakon zimskog updatea, ali još uvijek je potrebna velika vještina kako bi ih se odvelo do prve titule u povijesti kluba. Kako se ispostavilo, nitko od gore navedenih nije uspio ponoviti Ranierijev uspjeh, a čak je jedan od njih uspio dobiti i otkaz.

– Diego Simeone

diego simeone
Simeoneov najveći uspjeh u Leicesteru je pretvaranje Shinjija Okazakija u gol mašinu. Japanac je postigao čak 20 golova u Premier ligi!

Pozicija u Premier ligi: 6
Kup natjecanja: FA Kup (5. kolo), Liga kup (3. kolo)
Zvijezda tima: Riyad Mahrez (7,49 prosječna ocjena – od mogućih 10), nominiran u timu godine
Najbolji strijelac: Shinji Okazaki (23 gola)

okazaki

Početna postava (4-4-2): Schmeichel; Moore, Morgan, Huth, Fuchs; Mahrez, Kante, Drinkwater, Albrighton; Okazaki, Vardy
Najveća pojačanja: Nije ih bilo
Najbolje utakmice u sezoni: Pobjeda protiv Manchester Uniteda rezultatom 2-0 kod kuće, te u gostima u Premier ligi

Presuda:
Diego Simeone u stvarnom životu ove sezone se bori sa trofej Lige prvaka, te La Lige, ali u Leicesteru je situacija nešto drugačija. Završio je sezonu bez ijednog osvojenog trofeja.

Ipak, El Cholo je jedini od navedenih trenera koji je uspio završiti u top šest u Premier ligi, a Leicester je s njim na vodstvu skupio 65 bodova. Na kraju sezone je dobio ponudu od čak 14,25 miliona funti po sezoni da preuzme vodstvo Chelseaja, nakon što je tim iz zapadnog Londona uručio otkaz Guusu Hiddinku.

[su_bet365_200_bonus_mali]
– Jose Mourinho

Jose Mourinho
Mourinho je Leicesteru osigrao gornji dio tabele, ali je savladan protiv Arsenala u finalu FA Kupa…

Pozicija u Premier ligi: 8
Kup natjecanja: FA Kup (finalisti), Liga kup (4. kolo)
Zvijezda tima: Wes Morgan (7,33 prosječna ocjena – od mogućih 10)
Najbolji strijelac: Jamie Vardy (16 golova)

Početna postava (4-2-3-1): Schmeichel; Simpson, Morgan, Huth, Fuchs; Kante, Drinkwater; Mahrez, Hernandez, Albrighton; Vardy
Najveća pojačanja: Pablo Hernandez (2,1m funti iz Celte Vigo)
Najbolje utakmice u sezoni: Pobjede protiv Liverpoola, Manchester Uniteda i Chelseaja na putu do finala FA Kupa

chelsea

Presuda:
“Ranieri ima mentalitet nekoga tko ne mora pobijediti. Ima gotovo 70 godina. Osvojio je Superkup i još jedan mali trofej i on je prestar da promijeni svoj mentalitet”, bile su riječi kojima je Jose Mourinho 2008. opisao svog trenerskog kolegu.

No, Ranieri mu je na te navode odgovorio ove sezone u kojoj je Portugalac poražen protiv Leicestera krajem prošle godine, dok je još uvijek vodio Chelsea, ali ni u FM-u Portugalac nije uspio ponoviti Ranierijev uspjeh vodeći “Lisice”.

Mourinho je zapravo učinio pristojan posao, osvojio je osmo mjesto u ligi, a također je stigao i do finala FA Kupa, gdje je poražen od Arsenala i, po njegovom mišljenju, ‘specijaliste za neuspjeh’, Arsenea Wengera.

[su_bet365_watch_live_football_mali]
– Carlo Ancelotti

Ancelotti
Ancelottijev Leicester je uspio osigurati opstanak u ligi u nekoliko posljednjih kola…

Pozicija u Premier ligi: 17
Kup natjecanja: FA Kup (4. kolo), Liga kup (4. kolo)
Zvijezda tima: Christian Fuchs (7,35 prosječna ocjena – od mogućih 10, najbolji asistent kluba sa 9 asistencija)
Najbolji strijelac: Jamie Vardy (16 golova)

Najveća pojačanja: Također Pablo Hernandez (2,1m funti iz Celte Vigo)
Najbolje utakmice u sezoni: Dramatična pobjeda protiv Manchester Cityja rezultatom 3-2 u Premier ligi

fm

Presuda:
U stvarnom životu u posljednja dva desetljeća Carlo Ancelotti je stekao popularnost kao jedan od najboljih i najuspješnijih trenera svih vremena, osvojivši tri Lige prvaka i vodeći neke od najvećih europskih klubova.

Nažalost, budući trener Bayern Munchena je razočarao u Leicesteru završivši na vrlo lošem 17. mjestu u Premier ligi. Talijan je uspio sačuvati Leicester u ligi, ali ne zahvaljujući boljoj formi svog tima u posljednjim utakmicama, već rezultatima iz drugih utakmica, koji su mu osigurali opstanak u ligi. “Lisice” su pod njegovim vodstvom u posljednjih 12 ligaških utakmica upisale samo jednu jedinu pobjedu.

[su_bet365_200_bonus_mali]

– Pep Guardiola

Guardiola
Relegacija iz lige i otkaz, jednostavno veliki neuspjeh…

Pozicija u Premier ligi: 18 (dobio otkaz)
Kup natjecanja: FA Kup (ništa), Liga kup (3. kolo)
Zvijezda tima: Christian Fuchs (13 asistencija u sezoni)
Najbolji strijelac: Jamie Vardy (16 golova)

Početna postava (4-1-4-1): Schmeichel; Simpson, Morgan, Huth, Schlupp; Inler; Mahrez, Drinkwater, Kante, Fuchs; Vardy
Najveća pojačanja: Nije ih bilo
Najbolje utakmice u sezoni: Utakmica u prvom kolu i pobjeda protiv Aston Ville, nakon čega je sve krenulo nizbrdo za španjolskog stručnjaka

fm2

Presuda:
Guardiola je, kratko i jasno, bio bijedni promašaj. Nakon što je do božića uspio upisati samo tri ligaške pobjede, Guardiola je dobio otkaz, a u tom trenutku “Lisice” su se nalazile na nevjerovatnoj 18. poziciji u ligi.

Guardiola se, ipak, dva mjeseca nakon tog otkaza vratio u Premier ligu zamijenivši na klupi West Hama hrvatskog stručnjaka Slavena Bilića, dok su se “Čekićari” borili za opstanak.

Taj potez se za čelnike i navijače kluba ispostavio kao poguban, jer je njihov klub ispao iz Premier lige u posljednjem kolu sezone

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!