NaslovnicaVijestiFM Zaluđenik: Stigao iz Kine kako bi posjetio engleskog niželigaša kojeg je...

FM Zaluđenik: Stigao iz Kine kako bi posjetio engleskog niželigaša kojeg je vodio u popularnoj igri

Veliki zaljubljenik popularne nogometne simulacije Football Manager Huang Wenbin pokazao je koliko se povezao engleskim niželigašem Runcornom sa kojim je igrao na izdanju igre iz 2001/02 (tada poznatom po imenu Championship Manager).

Stigao iz Kine kako bi posjetio engleskog niželigaša

Wenbin, koji otkriva kako je veliki navijač Liverpoola, stigao je čak iz Kine kako bi posjetio klub u koji se ‘zaljubio’ igrajući ovu igru.

On je ovaj mali klub iz Cheshirea odveo iz konferencije u Premier ligu, nakon čega je uspostavio dominaciju, te u klub doveo neke od velikana kao što su Steven Gerrard, David Beckham, Roy Keane i Ruud van Nistelrooy.

15 godina nakon što je ostvario ovaj uspjeh, danas 37-godišnjak prešao je put od preko 9000 kilometara kako bi posjetio sjedište Runcorn Haltona, koji od 2006. godine nosi ime Runcorn Linnets.

“Odluku o posjeti Runcorna donio sam 2015. godine”, rekao je Wenbin za engleski The Mirror.

“Tada sam posjetio Liverpool sa suprugom i djecom kako bih gledao posljednju utakmicu Stevena Gerrarda na Anfieldu.”

“Kad sam stigao vlakom u Liverpool, vidio sam znak koji pokazuje smjer za Runcorn. Rekao sam prijatelju da ću se jednog dana vratiti kako bih pronašao ‘svoj’ klub.”

[su_no1forfootball]

Želja mu se konačno ostvarila u nedjelju, a u klubu, koji se trenutno takmiči u engleskoj devetoj ligi, dočekali su ga sa oduševljenjem.

“Bilo je pravo olakšanje kad smo vidjeli da nas čekaju ispred stadiona. Proveli smo više od 24 sata putujući iz Xiamena iz Kine u Liverpool. Propustili smo autobus i izgubili smo se u naselju blizu Runcorna. Proveli smo tri sata pokušavajući pronaći sjedište kluba. Za to krivim moj loš engleski.”

Predsjednik kluba Mark Buckley ih je dočekao i Wenbinu i njegovoj porodici priredio posjetu na stadion i prostorije kluba, a također im je poklonio i kutiju suvenira.

“Mark je dobra osoba i objasnio mi je više detalja o Runcorn Linnetsu. Dao nam je kutiju sa suvenirima.”

Buckley je također komentarisao ovu neobičnu situaciju: “Mislim da nije shvatio da to što je uradio je prilično velika stvar. Izgledao je iznenađen što smo ga dočekali na ovakav način. Imamo švedsku i norvešku grupu navijača kluba, ali Kina je posebna.

[su_bonus]

[su_watch_live_football]

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!