NaslovnicaVijestiFOTO: Chelsea predstavio novi dres za sezonu 2016/17

FOTO: Chelsea predstavio novi dres za sezonu 2016/17

Chelsea je danas zvanično predstavio novi dres za predstojeću sezonu, renomiranog njemačkog proizvođača adidasa.

Chelsea

Zvijezda tima iz Londona, Eden Hazard, zajedno sa timskim kolegom Rubenom Loftus-Cheekom otkrio je dizajn novog dresa preko live streama na Facebooku.

Novi dres će imati premijeru na poslednjoj utakmici sezone, u 38. kolu Premier lige protiv novog šampiona Engleske, Leicester Cityja na Stamford Bridgeu.

Upravo je tim iz Londona “krunisao” Lisice, pošto su im remijem protiv Tottenhama omogućili da zadrže nedostižnih 7 bodova prednosti u odnosu na Spurse, dva kola prije kraja.

Chelsea je predstavio novu garnituru, na kojoj je logo glavnog sponzora Yokohama Tyres, japanskog proizvođača guma.

Chelsea-16-17-Home-Kit (8)

Novi dres Chelseaja baziran je na istom šablonu kao i novi dresovi reprezentacija Rusije i Španije za EURO 2016, naravno, u tradicionalnoj plavoj boji, inspirisan šarama lavova koje su naslikane na prednoj strani dresa.

Šorts je plave boje, a štucne bijele, što su tradicionalne boje kluba iz Londona.

“Plava je prava boja. Dres je nov, dobar je, nadam se da ćemo pobjeđivati u njemu. Nije previše uzak, to je dobro”, prokomentarisao je Hazard.

“Sviđa mi se uzorak lavova na dresu, kao i to što su pruge na unutrašnjoj, umjesto na vanjskoj strani rukava”, dodao je Loftus-Cheek.

[su_sportingbet_premier_league]

Novi dres Chelseaja koštaće oko 90 funti, a igrači Bluesa po prvi put će istrčati u novoj opremi 15. maja protiv Leicestera na Stamford Bridgeu.

Navijači su na društvenim mrežama već izrazili nezadovoljstvo cijenom dresa, pošto će sa štampom na leđima koštati preko 100 funti.

Ova sezona za klub iz Londona je definitivno za zaborav, pošto se sada već bivši šampioni, nalaze tek na 9. mjestu Premiershipa, a veći dio sezone proveli su u donjem dijelu tabele. Narednog vikenda gostuju Sunderlandu, u utakmici koja za njih nema poseban rezultatski imperativ, s obzirom na to da su izgubili sve šanse da se domognu mjesta koja vode u evropska takmičenja naredne sezone.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!