NaslovnicaVijestiFOTO: Novi dres Leicestera za sezonu 2016/17

FOTO: Novi dres Leicestera za sezonu 2016/17

Novi šampion Premier lige, Leicester City, predstavio je danas novi dres za predstojeću sezonu, tehničkog sponzora Pume.

Leicester dres

S obzirom na nevjerovatni uspjeh, ovo će vjerovatno biti najprodavaniji dres u istoriji kluba, a igrači bi ga mogli premijerno nositi na današnjem susretu protiv Evertona na King Power stadionu, na kojem će im biti uručen šampionski pehar i biti upriličeno slavlje povodom osvajanja titule.

‘Manekeni’ na promociji su bili Shinji Okazaki, Wes Morgan, Kasper Schmeichel i Jamie Vardy. Noviteti su različite nijanse plave, zlatni detalji i kragna na dresu. Takođe, dres će krasiti i redizajnirani, zlatni logo Premier lige na rukavu, rezervisan za aktuelnog šampiona.

Leicester dres 1

Leicester dres 2

Leicester dres 3

“Fantastičan dres, boje su sjajne, kao i materijal koji ‘diše’, što je zaista neophodno kada istrčite na teren. Sviđaju mi se detalji na dresu, sve u svemu, zaista je fenomenalan”, rekao je kapiten Leicestera, Wes Morgan.

“Još jednom, Puma nam je napravila dres koji izgleda fantastično, zlatne nijanse izgledaju sjajno. Ne možemo dočekati da istrčimo u novom dresu”, rekao je Andy King, ‘starosjedilac’ u timu koji je svjedočio Leicesterovom ispadanju u treću ligu prije osam godina.

[su_sportingbet]

Novi dres rasprodat je u rekordnom roku nakon ogromne potražnje. Navijači su satima čekali ispred klupske prodavnice na stadionu, kako bi došli do svoh primjerka. Redovi su se zadržali tokom dana, sa toliko velikim interesom za novi dres, da su u klupskom shopu morali da prekinu štampanje imena, kako bi svi mogli da budu usluženi na vrijeme.

Oni koji nisu imali sreće da se domognu novog dresa, moraće sačekati online prodaju koja počinje 25. maja. Dres će koštati oko 50 funti.

Fudbaleri Leicestera danas na svom terenu dočekuju Everton, a u poslednjem kolu sezone će gostovati Chelseaju. Titulu su osigurali nakon remija najbližeg pratioca Tottenhama i Chelseaja u ponedjeljak, tako da sada imaju nedostižnih sedam bodova prednosti dva kola prije kraja.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!