NaslovnicaVijestiFrank Lampard: Mislio sam da sam ja dobar nogometaš dok nisam zaigrao...

Frank Lampard: Mislio sam da sam ja dobar nogometaš dok nisam zaigrao protiv njih dvojice

Legendarni igrač Chelseaja Frank Lampard otkrio je kako su dvojica igrača promijenila njegov pogled na nogomet, te njegovo mišljenje o tome koliko je on zapravo dobar nogometaš.

Lampard otkrio koja dva nogometaša su ga impresionirala u karijeri

Bivši engleski reprezentativac otkrio je kako se to desilo tokom utakmice protiv Barcelone u Ligi prvaka, dok je na klupi katalonskog tima bio Frank Rijkaard.

On priznaje kako su igrači poput Ronaldinha i Samuela Eto’oa bili daleko bolji igrači od bilo kojeg igrača kojeg je do tada vidio u Premier ligi, te da su čak i promijenili njegovo mišljenje o sopstvenom kvalitetu.

“Sjećam se gostovanja u Barceloni, na Nou Campu. Igrali smo protiv Ronaldinha i Eto’oa i ta utakmica mi je otvorila oči”, rekao je 39-godišnjak za BT Sport.

[su_no1forfootball]

“Mislio sam da sam ja dobar nogometaš dok nisam zaigrao protiv njih dvojice. Eto’o je bio najbrži igrač kojeg sam ikad vidio, a Ronaldinho igrač sa najviše magije u nogama. Taj susret protiv njih mi je zaista promijenio pogled na nogomet.”

Legendarni Lampard je gostovao na Camp Nouu pet puta u dresu ‘Plavaca’, a u tim utakmicama njegov tim je četiri puta odigrao neriješeno, te je jednom poražen.

Ubjedljivo najvažnije gostovanje je ono iz sezone 2011/12, kada je Chelsea igrao protiv Barce u polufinalu Lige prvaka. Nakon pobjede na Stamford Bridgeu u prvoj utakmici rezultatom 1-0, tim Roberta Di Mattea je odigrao neriješeno 2-2 u uzvratu, te tako stigao do finala Lige prvaka gdje su slavili protiv Bayerna te tako osvojili za sada jedinu Ligu prvaka u povijesti kluba.

[su_bonus]

[su_premierleague]

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!