NaslovnicaVijestiFrank Lampard objasnio zašto Mohamed Salah nije uspio u Chelseaju

Frank Lampard objasnio zašto Mohamed Salah nije uspio u Chelseaju

Bivši igrač Chelseaja i jedna od najvećih legendi kluba svih vremena Frank Lampard objasnio je zašto Mohamed Salah nije uspio u dresu ‘Plavaca’, iako sad igra sjajno u Premier ligi u svom novom klubu.

Salah nije uspio u Chelseaju

Egipćanin je proteklog ljeta stigao u Liverpool iz Rome u transferu vrijednom 42 miliona eura, i već je pokazao da će biti veliko pojačanje za tim sa Anfielda.

[su_bbworld]

Salah nije uspio u Chelseaju

On je već ranije u svojoj karijeri nastupao u Premier ligi, u dresu Chelseaja, za koji je odigrao samo 13 ligaških utakmica od dolaska u klub u januaru 2012. godine. Međutim, nakon toga je otišao prvo na posudbu u Fiorentinu, a zatim i u Romu, koja je odlučila otkupiti njegov ugovor.

Otkako se vratio na otok, Salah igra u nevjerovatnoj formi. U 18 nastupa u svim takmičenjima postigao je sjajnih 14 golova, te podijelio tri asistencije. Trenutno je vodeći strijelac Liverpoola, te prvi igrač nakon Suareza koji je stigao do te cifre postignutih golova u sezoni, a još nije ni polusezona.

Lampard, koji je sa Salahom proveo pola sezone u Chelseaju, prije nego što je i sam napustio klub, vjeruje kako je razlog njegovih loših nastupa na Stamford Bridgeu prevelika konkurencija, te da je egipatski reprezentativac napustio klub kako bi vratio samopouzdanje.

“To je bio veliki transfer i u tom periodu njegove karijere je možda i bilo prerano da dođe u klub kao što je Chelsea. Nije mu bilo lako izboriti se za mjesto u timu, s obzirom da su na njegovim pozicijama igrali Eden Hazard, Oscar i Juan Mata u to vrijeme. Mislim da nije bio dovoljno spreman za borbu sa njima trojicom.”

[su_oglas]

“Dobra stvar za njega je što je otišao na vrijeme i napravio iskorak u karijeri. Sada je pun samopuzdanja, daleko više nego u vrijeme dok je bio u Chelseaju.”

“On je oduvijek imao brzinu i prvi dodir s loptom. Međutim, sada je sasvim drugačiji igrač nego kada je bio u Chelseaju i svu zaslugu za to preuzima samo on.”

Liverpool je sinoć u uzvratnoj utakmici grupnne faze Lige prvaka protiv Seville odigrao neriješeno, te tako zakomplikovao situaciju u svojoj grupi E. Redsi su na poluvremenu vodili visokim rezultatom 0-3, ali su se Andalužani u nastavku probudili i postigli tri gola za veliki bod.

U posljednjoj utakmici grupne faze Redsi će na svom stadionu ugostiti moskovski Spartak, koji je sinoć odigrao također neriješeno protiv Maribora. Kloppovom timu je potreban bod iz te utakmice za prolazak u nokaut fazu takmičenja, ali ukoliko žele osigurati prvo mjesto trebat će im pobjeda.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!