NaslovnicaVijestiGareth Bale: Nisam imao problema sa Ronaldom

Gareth Bale: Nisam imao problema sa Ronaldom

Nogometaš madridskog Reala Gareth Bale rekao je da nikada nije imam problem s prvom zvijezdom momčadi Kristijanom Ronaldom, i da se vrlo dobro slažu.

Gareth Bale

Španjolski mediji pisali su da je Velšanin nezadovoljan svojim statusom u kraljevskom klubu jer je u sjeni Ronalda i da je zbog toga razmišljao da se vrati u Englesku.

“Ronaldo govori engleski jezik i mnogo mi je pomogao kada sam došao u Madrid. Pored toga, znali smo se još iz Premier lige i dobro se slažemo. Novinari pišu mnogo stvari, ali nikada nismo imali problem”, rekao je Bale za Times.

Bale je poručio da nikada nije imao veliku raspravu sa Ronaldom, iako su se posvađali prošle godine na utakmici sa Espanyolom.

“Cristiano je vrlo emotivan na terenu i svi to znaju. Ljudi nekada to shvate na pogrešan način. Nikada se nismo sukobili”, zaključio je Velšanin.

Dvojica nogometaša, uz Karima Benzemu, čine odličan napadački trio koji je ove sezone u svim natjecanjima zajedno postigao 92 gola.

Ronaldo je uz Lionela Messija vjerovatno najbolji igrač na svijetu, renomirani portal transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na oko 110 miliona eura. Svoju karijeru počeo je u Sportingu, a tamo njegove partije nisu mogle proći neprimjećeno.

[su_sportingbet]

2003. godine prelazi u Manchester United za 15 miliona eura, a već sljedeće godine osvaja FA kup sa ‘Crvenim đavolima’. U 2007. i 2008. godini ponio je titulu najboljeg igrača godine u Engleskoj. Kada je prešao u Real 2009. godine postao je najskuplji igrač svijeta – 94 miliona eura, a njegova otkupna klauzula postavljena je na milijardu eura. U maju 2012. godine obara još jedan rekord – postigao je gol svim protivnicima u Primeri.

I dalje drži rekord za najboljeg strijelca Lige prvaka u jednoj sezoni. 2013/14 sezone postigao je 17 golova u elitnom takmičenju, a u septembru prošle godine postao je najbolji strijelac Lige prvaka ikada.

Bale je prije Reala nastupao za londonski Tottenham.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!