NaslovnicaVijestiGareth Bale spreman za utakmicu protiv Celte!

Gareth Bale spreman za utakmicu protiv Celte!

U okviru 28. kola španske Primera lige, ekipa Real Madrida će na svom Santiago Bernabeu dočekati Celtu Vigo i kraljevskom klubu samo pobjeda ostavlja u kakve-takve šanse da se domognu titule.

Gareth Bale spreman za utakmicu protiv Celte!

Trener Real Madrida Zinedine Zidane je na press konferencije pred utakmicu potvrdio da se Gareth Bale oporavio od povrede i da će biti u konkurenciji za duel protiv Celte. Bale nije igrao još od 17. januara kada je na meču protiv Sporting Gijona zadobio povredu desne noge.

“Bale će nakon dugo vremena biti sutra u ekipi i svi smo sretni zbog toga. S njim je Real dosta jači, ali ne znam da li je spreman za cijelu utakmicu. Neću rizikovati, važno je da je u timu, a onda ćemo vidjeti”, rekao je francuski trener.

Još uvijek nije poznato hoće li Velšanin zauzeti mjesto u početnom sastavu protiv Celte, ali vrlo vjerovatno će u revanšu protiv Rome u Ligi prvaka zaigrati od prve minute. Reprezentativac Velsa je u ovoj sezoni odigrao 17 utakmica za Real Madrid i postigao 13 golova.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

Zidane je otkrio da se i Marcelo se vratio treninzima, ali da neće moći računati na Luku Modrića (zbog povrede članka) i Tonija Kroosa (zbog gripe). 

“Povrede neće ništa promijeniti, imamo druge igrače koji su spremni i koji će igrati. Ako su neki igrači bili umorni, to je zato što su dali sve od sebe na terenu. Ne gledam još prema Ligi prvaka, sad me zanima samo Celta”, rekao je Zidane i dodao:

“Igrači su fizički bolje, što ne znači da su dosad bili loši. Prema Jamesu je javnost malo nepoštena, a igrače sam natjerao da više trče. Svakako želimo podršku navijača, treba nam…”

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Trener ženske momčadi Leicestera dobio otkaz zbog romantične veze s igračicom

0
Willie Kirk (45), menadžer engleskog ženskog nogometnog kluba Leicester City Women, smijenjen je nakon što je interna istraga utvrdila da je prekršio pravila ponašanja....

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!